Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Onterechte link vonnis met verkiezingen

Onterechte link 8 decembervonnis met verkiezingen

03/12/2019 13:28 - Naomi Hoever

Onterechte link 8 decembervonnis met verkiezingen

 

PARAMARIBO - Voormalig bevelhebber, Desi Bouterse, is van oordeel dat het vonnis dat hem vrijdag is opgelegd alles te maken heeft met de verkiezingen die op 25 mei 2020 worden gehouden. Dit zei hij zondagochtend op een persconferentie te Colakreek. Deze beschuldiging is voorgelegd aan enkele partijen die vertegenwoordigd zijn in de Nationale Assemblee.

Bouterse is nu voorziter van de NDP tevens president van Suriname. Ten tijde van de 8 decembermoorden was hij bevelhebber van het Nationaal Leger. Hij heeft de politieke verantwoordelijkheid voor deze moorden op zich genomen.

Marinus Bee van de Abop zegt dat de president met zijn uitspraken de gemeenschap dwingt om zijn gedachtengang te ondersteunen. "Politieke partijen nemen geen zitting in de rechtszaal. Het is een proces tegen de burger Bouterse. Ik weet niet vanwaar de link met 25 mei. Wat bedoelt Bouterse precies?" Bee zegt dat een ieder onder de wet valt. "Het moment waarop een wet rechtskracht heeft telt het voor iedereen."

Gregory Rusland van de NPS geeft aan dat de partij het proces heeft gevolgd zonder zich daarmee in te laten. "Dit, omdat de rechterlijke macht binnen ons staatsbestel de ruimte moet krijgen haar werk te doen. Bij ons is er geen enkele indicatie dat de behandeling en de daaruit volgende uitspraak iets met de politiek te maken zou hebben. Wij roepen elke burger op de wetten des lands te respecteren."

Chan Santokhi geeft het standpunt van de VHP: "Toen het proces tegen Bouterse begon, was hij geen president. Dat bewijst dat het geen proces tegen de president was en nog minder in verband met de verkiezingen moet worden gebracht. Dus men moet zaken niet door elkaar halen. De rechtszaak is begonnen in 2007 en pas in 2010 is de NDP in de regering gekomen, met Bouterse als president. Dit is een vonnis van zaken die zich in 1982 hebben afgespeeld. Het was al lange tijd bekend dat een uitspraak op handen was. De advocaat van de heer Bouterse heeft zelfs aangedrongen op een uitspraak."

Paul Somohardjo van Pertjajah Luhur wil nog niet reageren op de beweringen van Bouterse. Hij geeft zijn mening in het weekend bij een partijactiviteit.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina