Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Brandweer start vuurwerkcampagne

Brandweer start vuurwerkcampagne

06/12/2019 05:11

De afschietperiode van vuurwerk duurt van 27 december tot en met 2 januari.

De afschietperiode van vuurwerk duurt van 27 december tot en met 2 januari. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - De brandweer is begonnen met de communicatie over vuurwerkveiligheid. Er zijn scholen, organisaties en bedrijven aangedaan, vertelt Ulrich Coats, voorlichter van het Korps Brandweer Suriname (KBS) aan het NII.

Zaterdag participeert de brandweer op Saramacca aan een trim- en wandelloop van Staatsolie en van die gelegenheid zal gebruik worden gemaakt om de burgerij van informatie te voorzien. De brandweer zal ook surveilleren, vooral in wijken waar het risico op vuurwerkincidenten het hoogst is.

Om de communicatie naar de gemeenschap toe zoveel mogelijk op te voeren, zullen brandweervoorlichters vooral zichtbaar zijn op hotspots, dat zijn plekken waar veel mensen bij elkaar komen. De voorlichting wordt ook verspreid via sociale media. De brandweer heeft gesproken met bekende Surinamers die via hun eigen kanalen volgers zullen manen tot voorzichtigheid.

De afschietperiode van vuurwerk is vastgesteld van 27 december tot en met 2 januari. Coats benadrukt dat het een collectieve verantwoordelijkheid is om erop toe te zien dat wettelijke bepalingen niet worden overschreden. Hij wijst erop dat volgens de wet vuurwerk aan personen van 16 jaar en ouder verkocht mag worden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina