Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Ik heb niemand bedreigd’

‘Ik heb niemand bedreigd’

06/12/2019 19:57 - Van onze redactie

‘Ik heb niemand met houwer bedreigd’

 

PARAMARIBO - Rudolf M. heeft donderdag tegenover rechter Maureen Dayala verklaard dat hij niemand heeft bedreigd, zoals hem wordt verweten. De man staat terecht voor bedreiging en voorbereiding van een misdrijf. Hij zou het slachtoffer meerdere malen hebben bedreigd met de dood.

De moeder van Rudolf M. heeft in deze zaak ook een getuigenis afgelegd. Ze zei dat haar zoon meerdere keren veroordeeld is, onder meer voor inbraak en overtreding van de wet op Verdovende Middelen. De vrouw bevestigde dat haar zoon marihuana, hasj en cocaïne gebruikt. Hij zou daarnaast tegen diverse huisgenoten bedreigende uitlatingen hebben gedaan.

De vervolging heeft deze verklaringen meegenomen bij het strafvoorstel van twaalf maanden onvoorwaardelijk met aftrek van voorarrest. Daarbij woog ook mee dat de verdachte geen positieve proceshouding aan de dag heeft gelegd.

Rudolf M., die geen gebruik wilde maken van een advocaat, reageerde niet op de conclusie van de vervoling. "Ik heb niets te zeggen", zei hij aan de rechter. In zijn laatste woord zei de verdachte dat hij het slachtoffer nimmer heeft bedreigd met een houwer.

"Ik ben onschuldig." Het slachtoffer heeft eerder verklaard dat hij voor een onrustige Kerst vreest als de verdachte op vrije voeten komt. De rechter gelastte verdere aanhouding van Rudolf M. en doet op 16 januari uitspraak in deze zaak.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina