Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Investeerder CVC lonkt naar WK voor clubs'

'Investeerder CVC lonkt naar WK voor clubs'

06/12/2019 22:41

'Investeerder CVC lonkt naar WK voor clubs'

Foto: Wkvoorclubs.nl  

LONDEN - CVC Capital Partners, één van 's werelds grootste investeerders, voert gesprekken met de Wereldvoetbalbond (Fifa) over een investering in het wereldkampioenschap voetbal voor clubteams. CVC is door de Spaanse voetbalclub Real Madrid benaderd voor de oprichting van een nieuwe competitie, meldt de Britse zakenkrant Financial Times op basis van ingewijden.

De Fifa kondigde onlangs aan het WK voor clubteams groter aan te pakken. Vanaf 2021 moeten er 24 voetbalploegen aan meedoen, in plaats van de huidige zeven. Met CVC praat de Fifa naar verluidt over de financiering van die ambities. De investeerder zou de commerciële rechten op het toernooi, zoals uitzendrechten, willen kopen.

Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez heeft volgens een ingewijde CVC met een ander voorstel benaderd. Hij zou twee internationale competities willen opzetten met topclubs over de hele wereld. Dit plan is evenwel minder concreet dan dat van de Fifa, schrijft Financial Times. Nieuws.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina