Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Iwan 'Pietje' Fränkel heengegaan

Iwan 'Pietje' Fränkel heengegaan

06/12/2019 13:28 - Marinio Balsemhof

Iwan 'Pietje' Fränkel heengegaan

Iwan 'Pietje' Fränkel (tweede vanuit rechts) tussen de andere voetbalgrootheden Roy Vanenburg (l) en Ro Kolf (r).  

PARAMARIBO - Iwan 'Pietje' Fränkel is niet meer. De oud-voetballer en coach is vrijdagochtend op 78-jarige leeftijd overleden in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Fränkel was een behendige dribbelaar die nagenoeg zijn hele carrière in Nederland, België en Duitsland heeft gespeeld. Toen hij haast veertig jaar oud was, keerde hij terug naar Suriname. Ray Wimpel, oud-sportjournalist en goede vriend van Pietje, vertelt aan de Ware Tijd dat het al vroeg opviel dat Fränkel een groot talent was. Hij bestempelt hem als één van de betere voetballers die Suriname ooit heeft gekend.

Volgens de voormalig televisiepresentator vertrok de aanvaller al vroeg naar Nederland, waar zijn talent direct opviel. Hij begon zijn loopbaan bij FC Blauw-Wit in Amsterdam. Tussen 1964 en 1966 speelde hij in Duitsland voor Schwarz-Weiß Essen. Daarna volgden vijf seizoenen in België bij Royal Antwerp FC. Fränkel sloot zijn Europese carrière af bij Amersfoort.

Na terugkeer in Suriname sloot hij zich bij Transvaal aan. Hij werd later coach van de groenwitten en boekte verschillende successen. Later werd Fränkel bondscoach van Suriname.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina