Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Mijn zoon molesteerde me’

‘Mijn zoon molesteerde me’

06/12/2019 07:55 - Van onze redactie

‘Mijn zoon molesteerde me’

 

PARAMARIBO - Gracielle T. werd donderdag emotioneel in de rechtszaal toen ze de rechter te woord stond. De vrouw zou haar zoon met heet water hebben overgoten, waardoor hij brandwonden opliep. Zelf verklaart zij dat de minderjarige jongen onhandelbaar is.

Haar raadsman Radjesh Bhoewar zegt dat de moeder verschillende politiebureaus heeft afgelopen om aangifte te doen tegen haar zoon vanwege zijn gedrag, maar de agenten hebben geen luisterend oor geboden. De zaak escaleerde op 11 mei dit jaar toen de jongen haar in de ochtenduren molesteerde. Ze zette een pot met water op vuur en goot het hete water over hem heen.

De raadsman stelde dat zijn cliënt kwetsbaar is vanwege haar zwakbegaafdheid. Daardoor kan ze zich niet beheersen wanneer ze woedend is. De situatie vereist dat ze onder begeleiding wordt geplaatst van een psycholoog, anders kan zo'n situatie zich weer voordoen, zei de advocaat.

Bhoewar haalde ook aan dat zijn cliënt twee dochters heeft die vanwege de thuissituatie in een internaat zijn geplaatst. Ze zou die weer graag bij zich willen hebben. Hij vroeg de vervolging om in het strafvoorstel deze zaken ook mee te nemen.

Gracielle T., die voor gek wordt uitgemaakt door anderen, zegt dat haar zoon niet zomaar zulk gedrag vertoont. "Een 'gekke' moeder kijkt niet om naar haar kinderen. Ik wil mijn kinderen bij me hebben. Ik probeer me nuchter te houden om niet in problemen te komen." De vrouw is voorlopig op vrije voeten. De zaak wordt in januari verder behandeld.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina