Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Consude 2019: Schakers eindigen op zevende plaats

Schaakploeg Suriname zevende in Consude Games 2019

06/12/2019 14:33 - Terence Oosterwolde

Schaakploeg Suriname zevende in Consude Games 2019

Swastika Ramautarsing (r) won vrijdag op de slotdag haar laatste partij. Foto: sudaescolaresasuncion2019  

PARAMARIBO - Suriname heeft vrijdag op de slotdag van het Zuid-Amerikaanse toernooi voor sportende scholieren tussen twaalf en veertien jaar (Consude) het onderspit gedolven tegen Bolivia: 1,5-2,5. Het schaakkwartet eindigde daardoor met vier punten als zevende in de eindrangschikking.

Net als donderdagochtend tegen Paraguay brachten Quincy Warsodikromo en Swastika Ramautarsing de punten binnen. Ramautarsing won haar partij van Irasema Candia, terwijl Warsodikromo remise speelde tegen Humberto Mayta. Jason Yeung en Victoria Kaslan bogen het hoofd voor Zahid Aranda en Milka Salvador.

De voorlaatste partij verloor Suriname donderdagmiddag in Polideportivo SND Arena - Salón Hotel met 0,5-3,5 verloren van Ecuador. Warsodikromo kwam remise overeen met Roberto Loaiza. De andere drie landgenoten moesten hun meerderen erkennen in Jorge Villavicencio, Kathleen Pauker en Analía Vargas.

Peru veroverde de titel met veertien punten. Het zilver was voor Chili met dertien. Ecuador, Paraguay en Brazilië eindigden elk met tien punten, maar het brons ging naar Ecuador, gevolgd door Paraguay en Brazilië. Bolivia werd zesde met negen punten. Uruguay (achtste) en Bonaire (negende) sloten het rijtje af met twee om nul punten.

Suriname verlaat Asunción, Paraguay met vijf bronzen plakken. De eerste werd gewonnen door Ronald Greene, atleet met een verstandelijke beperking, die als derde eindigde op de 80 meter sprint. Daarna brachten de judoka's Jahdiel Redout, Damian Kemper en de tweeling Leonie en Leontine Williams brons binnen.

Bij de teamsporten volleybal en basketbal (zowel jongens als meisjes) en zaalvoetbal (jongens) verloor Suriname alle wedstrijden. De zwemmers en atleten haalden geen finaleplaatsen. Vanuit het ministerie van Sport- en Jeugdzaken was de stichting Schoolsportfederatie Suriname belast met de coördinatie van de uitzending.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina