Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Schoten gelost na vergadering KBS-bond

Schoten gelost na rumoerige vergadering brandweerbond

06/12/2019 16:24 - Gilliamo Orban

John Seedorf, voorzitter van de brandweerbond, kon met behulp van de politie de kazerne verlaten.

John Seedorf, voorzitter van de brandweerbond, kon met behulp van de politie de kazerne verlaten. Foto: Regilio Derby  

PARAMARIBO - De politie heeft vrijdag een aantal schoten gelost bij de hoofdkazerne van het Korps Brandweer Suriname, nadat een uit de hand gelopen bondsvergadering was afgesloten. John Seedorf, voorzitter van de brandweerbond, zou door leden zijn gegijzeld in de vergaderruimte. De aanleiding hiervoor was dat hij de vergadering had verdaagd naar een nader te bepalen datum. Dit werd niet geaccepteerd door de leden.

"Wij hebben hem beleefd gevraagd om de meeting niet te verlaten. Wij zijn zodanig gaan staan dat Seedorf die al omringd was door zijn eigen mensen niet weg kon lopen en er stonden ook mannen bij de gesloten deuren", zegt een ingewijde tegen de Ware Tijd. De leden van de bond waren ontstemd over de aanwezigheid van de politie. Die heeft met veel machtsvertoon ervoor gezorgd dat de voorzitter de kazerne kon verlaten.

"Toen Seedorf bij zijn auto was en omringd was door de leden, heeft de politie waarschuwingsschoten gelost. Dat was echt niet nodig, want niemand heeft hem aangevallen", zegt een brandweerman. Daarna zijn er weer schoten gelost bij de poort. "Misschien wilden sommige mensen de poort dichthouden, waardoor Seedorf niet weg kon rijden", zegt hij.

De algemene vergadering is aangevraagd door leden. Zij raakten verhit toen bleek dat onderwerpen waarover ze wilden praten niet op de agenda stonden. Er werd een gegeven moment gevraagd voor een punt van orde om duidelijk hierover te vragen, maar dat werd genegeerd door Seedorf. " Hij is verplicht om ons aan het woord te laten, want de voorzitter is verantwoordelijk schuldig aan de alv, die het hoogste orgaan is", zegt de brandweerman.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina