Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Thuiszorgkrachten voelen zich opgelicht

Thuiszorgkrachten voelen zich opgelicht

06/12/2019 00:00 - Naomi Hoever

Thuisverzorgers voelen zich opgelicht

Foto: Angiesangelshomecare.com  

PARAMARIBO - Enkele personen die thuiszorgwerkzaamheden voor Dani Care Wonen en Zorg hebben verricht, wachten al maanden op betaling. In sommige gevallen is er zelfs een achterstand van vier maanden. "Wie om betaling vraagt, wordt met ontslag gestuurd", zegt een ex-medewerker.

Zij stelt dat de directie doet voorkomen alsof ze failliet is verklaard. Directeur D.L. beantwoordt geen telefoontjes van ex-medewerkers. Dezelfde ervaring heeft de Ware Tijd die van haar een weerwoord wil. Ook een sms van de redactie naar het nummer blijft onbeantwoord.

De vrouw zou het tot een gewoonte hebben gemaakt om haar werknemers laat uit te betalen, als ze dat al doet. Soms hadden de thuiszorgkrachten tegen de tiende van de nieuwe maand nog niet ontvangen.

Enkele zorgverleners zijn het wachten moe. Zij hebben het werk opgezegd, maar de directeur weigert hen te betalen voor verrichte werkzaamheden. "Ik ben boos, ik heb mijn geld niet ontvangen en zit al een maand zonder werk. Hoe moet ik verder? Ik ben niet de enige die door haar betaald moet worden", beklaagt een ex-medewerker zich.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina