Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Gajadien en Nurmohamed slachtoffers nepmails

Gajadien en Nurmohamed slachtoffers nepmails

07/12/2019 15:28 - Ivan Cairo

Asiskumar Gajadien.

Asiskumar Gajadien. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - “Fake”. Zo typeren de assembleeleden Riad Nurmohamed en Asiskumar Gajadien een vermeende e-mailcommunicatie tussen hun die momenteel op sociale media rondgaat. In de e-mail waarvan gebruik wordt gemaakt van het DNA-emailadres van Gajadien en het universiteitsadres van Nurmohamed, wordt op een racistische en denigrerende wijze gesproken over Miguel Abaas die recentelijk de VHP heeft verruild voor de Abop.

De vermeende e-mailcommunicatie zou op 27 november hebben plaatsgevonden. Nurmohamed zegt dat hij voor alle zekerheid zijn in- en outbox heeft gecontroleerd, nadat hij werd geconfronteerd met de mails die door de regeringsgezinde Facebook-pagina Fáya Pepré Nieuws werd gelanceerd.

"Je weet maar nooit; misschien had iemand mijn mailadres gehackt", zegt de politicus tevens docent aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname. ICT-medewerkers hebben op de servers gezocht of daar wat te vinden was, maar ook daar was geen spoor van de e-mail die nu rondgaat. Volgens Nurmohamed werken bij Fáya Pepré Nieuws "Russen, Israëliërs en Serviërs, mensen die goed zijn in dingen zoals hacken".

In de mail wordt ook gesuggereerd dat Nurmohamed aan Gajadien zei dat hij colleges zou gaan geven en ze later over het onderwerp verder contact zouden hebben. "Het is onmogelijk dat ik op die dag colleges moest geven. Wat de maker van dit ding niet wist, is dat ik van 25 tot en met 28 november in het buitenland zat. Ik was in Frans-Guyana. Hoe kon ik dan les geven aan de universiteit?", stelt de politicus.

Gajadien betreurt het dat de nep-correspondentie is gelanceerd, kennelijk om tegenstellingen te creëren "daar de VHP steeds aan het uitgroeien is tot een nationale partij". Volgens hem heeft de maker van het valse bericht de verkeerde persoon binnen de VHP gekozen.

In de partij is Gajadien als ondervoorzitter aangewezen om de incorporatie van "nieuwe groepen" in de partij zo soepel mogelijk te laten verlopen. "Gajadien treedt als voorvechter op om de nieuwe groepen binnen te halen", zegt de ondervoorzitter. Hij zegt zijn e-mailadres van DNA overwegend te gebruiken voor communicatie met het griffiepersoneel. Voor alle andere zaken gebruikt hij zijn privé-account.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina