Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Geen succes voor basketballende Kensmils

Geen succes voor basketballende Kensmils

07/12/2019 01:58 - Terence Oosterwolde

Geen succes voor basketballende Kensmils

Gavin (l) en Cyarah Kensmil (r), broer en zus, verloren vrijdagavond met hun team in de Amerikaanse scholencompetitie.  

PARAMARIBO - Gavin en Cyarah Kensmil hebben vrijdagavond als verliezer het basketbalveld verlaten. Op bezoek bij de University of Alabama ging Gavin met Stephen F. Austin State University met 68-78 ten onder. Jongere zus Cyarah en Seward County Community College leden in de uitwedstrijd tegen South Plains College een 71-84 nederlaag.

In Tuscaloosa, Alabama zag SFA een einde komen aan zijn zegereeks van drie wedstrijden, inclusief de imposante winst op Duke University. Gavin Kensmil had een mindere dag. In twintig minuten had de Surinamer season-lows van vier punten en twee rebounds. Hij scoorde één van de drie schoten, benutte beide vrije worpen, had vier turnovers en vier persoonlijke fouten. Hij maakte na amper 37 seconden zijn eerste fout en werd direct gewisseld.

Met 16:19 op de klok kwam hij er weer in. Ook toen Kensmil met 12:41 bij een 11-6 stand zijn tweede fout maakte, werd hij haast direct gewisseld. Met 6:59 (19-16) werd hij weer het veld ingebracht. De Surinamer benutte met 3:49 twee vrije worpen en bracht de score op 23-23. Echter, na zijn tweede vrije worp werd hij naar de kant gehaald om er met vijftien seconden weer in te komen. De rust werd ingegaan met een 31-32 achterstand.

Alabama had door een 9-0 run zijn grootste voorsprong (47-35). Door zeven punten op rij te maken liep SFA in tot 42-47 met 13:10, maar Alabama counterde met een 8-0 run: 55-42. Kensmil, die de tweede helft was gestart, maar met 13:53 eruit werd gehaald, kwam er met 10:48 in. Met 6:42 maakte hij zijn enige veldbasket uit een lay-up: 49-60. Kensmil ging met 4:31 (51-65) naar de kant, waarna hij met tien seconden te gaan inviel.

Ook SFA-topscorer Kevon Harris werd onder zijn gemiddelde gehouden. Hij miste dertien van zijn zestien schoten en eindigde met tien punten. Cameron Johnson had een game-high achttien punten, John Comeaux en Roti Ware elk dertien. SFA (7-2), dat ook vorig jaar verloor van Alabama, speelt op 14 december voor eigen publiek tegen Louisiana-Monroe University. The Warhawks hebben 28 van de 44 onderlinge duels gewonnen van The 'Jacks.

Seward County Community College wist vooraf dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. South Plains College was niet alleen ongeslagen, maar ook zeer dominant in de voorgaande elf duels. De eerste quarter was een gelijk opgaande en werd afgesloten met een 24-21 voorsprong voor The Lady Saints nadat Kamry Perez een three-pointer scoorde met nog drie seconden op de klok.

Echter, The Lady Texans hadden een sterke tweede periode. Lange tijd hielden teams elkaar goed in balans maar na een three-pointer van Aquila Mucubaquire (29-27) met 8:03 ging de thuisploeg op een 8-0 run en nam ze met 3:02 een 35-29 voorsprong. Tien seconden daarna had Tianna Johnson een driepunter, maar South Plains College ging de rust in met een 45-38 voorsprong.

In de derde quarter lukte het Seward met 3:59 tot 52-54 te naderen en de periode met 58-62 af te sluiten. Echter, de thuisploeg opende de laatste quarter met een 9-0 run, een klap die The Lady Saints niet meer te boven kwamen. The Lady Texans blijven daardoor ongeslagen (12-0). Voor Seward het derde verlies (8-3). Ook verzuimde de ploeg zich te revancheren op South Plains College dat haar vorig jaar wipte uit het NJCAA Tournament.

Vanda Cuamba en Karolina Szydlowska, die er vorig jaar bij waren, leidden Seward met negentien om zestien punten. Tianna Johnson had er tien. Cyarah Kensmil, Wiktoria Kazimierowicz, Gina Ballesteros en Christina Thomas, allen freshmen, kregen geen speelminuten. The Lady Saints spelen woensdag de Kansas Jayhawk Community College Conference-uitwedstrijd tegen Cowley College (12-1).

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina