Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Grimmige situatie na meeting brandweerbond

Grimmige situatie na vergadering brandweerbond

07/12/2019 08:53 - Gilliamo Orban

Verhitte  brandweerlieden belagen een zwaarbewapend lid van de politie.

Verhitte brandweerlieden belagen een zwaarbewapend lid van de politie. Foto: Regilio Derby  

PARAMARIBO - De politie heeft vrijdag schoten gelost bij de hoofdkazerne van het Korps Brandweer Suriname aan de Verlengde Gemenelandsweg. Dat gebeurde nadat een uit de hand gelopen bondsvergadering was afgesloten. John Seedorf, voorzitter van de brandweerbond, zou door boze leden zijn gegijzeld in de vergaderruimte omdat hij de vergadering had verdaagd naar een nader te bepalen datum.

Een ingewijde zegt tegen de Ware Tijd dat de leden Seedorf beleefd hebben gevraagd om de vergadering niet te verlaten. "Wij zijn zodanig gaan staan dat Seedorf die al omringd was door zijn eigen mensen niet weg kon lopen en er stonden ook mannen bij de gesloten deuren." De leden van de bond waren ontstemd over de aanwezigheid van de politie. Die heeft met veel machtsvertoon ervoor gezorgd dat de voorzitter de kazerne kon verlaten.

"Toen Seedorf bij zijn auto was, omringd door bondsleden, heeft de politie waarschuwingsschoten gelost. Dat was echt niet nodig, want niemand heeft hem aangevallen", zegt een brandweerman. Daarna zijn er weer schoten gelost bij de poort. "Misschien wilden sommige mensen de poort dichthouden, waardoor Seedorf niet kon wegrijden", zegt onze bron.

Toen de krant Seedorf vrijdagavond sprak, was hij bij de politie om aangifte te doen tegen vier bestuursleden die hij in november heeft geschorst. Zij zouden het brein achter de gijzeling zijn. De bondsvoorzitter wil niet veel zeggen over de grimmige situatie die is ontstaan na de vergadering. "Er waren voor- en tegenstanders en de voorstanders waren opperbest om hun voorzitter te beschermen", zegt hij.

De algemene vergadering is aangevraagd door leden. Zij raakten verhit toen bleek dat onderwerpen waarover ze wilden praten niet op de agenda stonden. De leden willen onder andere een financieel verslag. Ook willen zij weten op grond waarvan de vier bestuursleden zijn geschorst. Verder vragen ze zich af of het KBS uit Fiso is gestapt en hoe het zit met hun eigen loonreeks.

Seedorf negeerde een verzoek om een punt van orde om verduidelijking over deze zaken."Hij is verplicht om ons aan het woord te laten, want de voorzitter is verantwoording schuldig aan de algemene ledenvergadering als hoogste orgaan", zegt de ingewijde.

Seedorf zegt dat hij de geschorste bestuursleden niet kan toelaten in een vergadering. Ze zijn volgens hem in ongenade gevallen, omdat ze de bond schade hebben berokkend. Ze zouden leden hebben opgehitst tegen de voorzitter en anderen door onwaarheden te verkondigen. "Laten ze maar naar de rechter stappen", aldus Seedorf.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina