Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Het kan binnen een seconde voorbij zijn’

‘Het kan binnen een seconde voorbij zijn’

07/12/2019 16:04 - Guillano Bruce

Jairzinho 'Bigi Boi' Rozenstruik en Alistair Overeem tijdens de staredown in aanloop naar hun gevecht vanavond in Washington D.C.

Jairzinho 'Bigi Boi' Rozenstruik en Alistair Overeem tijdens de staredown in aanloop naar hun gevecht vanavond in Washington D.C. Foto: UFC  

PARAMARIBO - Zijn eerste hoofdgevecht in de hoofdstad van het mekka van de topsport: ‘Bigi Boi’ leeft een droom. Maar vanavond kan eentje die hij een poos terug niet voor mogelijk had gehouden waarheid worden. In de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. neemt Jairzinho Rozenstruik het op tegen Alistair Overeem. De clash die om elf uur Surinaamse tijd van start gaat is het hoofdgevecht van ‘UFC on ESPN’.

De locatie is de Capital One Arena, bij de basketbalfans bekend als de thuishaven van het NBA-team Washington Wizards. Rozenstruik knijpt zichzelf af en toe nog steeds in de arm als hij kijkt naar de snelle progressie die hij heeft gemaakt in de Ultimate Fighting Championship (UFC), de grootste Mixed Martial Arts-organisatie ter wereld.

"Ik kan het bijna niet in woorden omschrijven", zegt hij. In december 2018 tekende hij een contract bij de UFC, daarna kwamen meerdere dromen van 'Bigi Boi' uit. Maar wanneer hij vanavond in de achthoek stapt om zijn vierde UFC-gevecht af te werken tegen Overeem is hij klaarwakker met het mogelijk gevolg dat Overeem zijn vierde slachtoffer op rij wordt.

Rozenstruik is er in ieder geval klaar voor. "Ik ben erg blij dat ik dit gevecht gehad heb. Alistair is een legende, maar het is mijn tijd om te schijnen nu. We hebben het hier over de zwaargewichtdivisie maar ik zal er alles aan doen om als winnaar uit de bus te komen. Het kan binnen een seconde voorbij zijn."

Het is geen bluftaal van 'Bigi Boi' want in zijn vorige twee gevechten maakte hij ook snel werk van zijn tegenstanders. Nadat hij in februari de Braziliaan Junior Albini na 54 seconden in de tweede ronde knock-out sloeg, volgde in juni een supersnelle k.o. van negen seconden tegen de Amerikaan Allen Crowder.

Rozenstruik deed zijn bijnaam van knock-out-machine opnieuw eer aan toen hij op 2 november de Wit-Russische voormalig zwaargewichtkampioen Andrei Arlovski  na 29 seconden met een verwoestende linkse hoek naar het canvas stuurde.

In vergelijking met de vorige drie is Overeem een 'zwaardere' tegenstander. De 39-jarige in Engeland geboren Nederlander is een voormalig Strikeforce-, DREAM -en K1-zwaargewichtkampioen en heeft al 63 MMA-gevechten (45 zeges, 17 nederlagen en '1 no-ontest') op zijn naam.

Aan de andere kant is Rozenstruik ongeslagen na negen MMA-gevechten en heeft hij bovendien net als Overeem een lang kickboksverleden. 'Bigi Boi' doet dus niet onder voor zijn tegenstander. "Ik ben niet zenuwachtig", zegt Rozenstruik in aanloop naar het gevecht vanavond. "Alistair is een legende in de gevechtssport. Maar ik zal doen wat ik moet doen om mezelf ook tot een legende te maken."

Vrijdag vond in Washington alvast de weging en face-off plaats tussen Rozenstruik en Overeem. Zoals gebruikelijk zal de 31-jarige Surinaamse vechter weer zijn trainer Michael Babb en de rest van zijn team in zijn hoek hebben. Maar in vergelijking met de vorige partijen kan 'Bigi Boi' nu ook kracht putten uit de aanwezigheid van familie: tussen de duizenden fans in de Capital One Arena zullen namelijk ook zijn vader en nichtje zitten om hem aan te vuren.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina