Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Nederland doet alles om Bouterse te laten vallen'

Kanhai: 'Nederland doet er alles aan om Bouterse te laten vallen'

07/12/2019 00:00 - Naomi Hoever

Advocaat Irvin Kanhai liet het publiek in Ocer bepalen of zijn cliënt mag meedoen aan de verkiezingen.

Advocaat Irvin Kanhai liet het publiek in Ocer bepalen of zijn cliënt mag meedoen aan de verkiezingen.  

PARAMARIBO - Volgens Irvin Kanhai, raadsman van Desi Bouterse, doet Nederland er alles aan om het nieuwe gezicht dat zich vanaf de jaren tachtig in de politiek heeft aangediend te laten vallen. "Als advocaat vecht ik al veertien jaar voor een rechtsstaat." Het 8 Decemberproces wordt gezien als de laatste horde om het nieuwe gezicht te laten vallen.

"We zijn de strijd veertien jaar geleden begonnen. Iedereen dacht: 'Het is een rechtsstaat, dus het is een juridische strijd'. Echter, het is een strijd om het nieuwe gezicht van de achterwaartse dekolinisator te laten vallen." Kanhai sprak vrijdagavond tijdens een kadermeeting van de NDP in Ocer.

"In 2012 dachten wij dat wij de strijd hadden gewonnen. Vanaf 2007 tot en met 2012 hebben ze ons vernederd. We hebben onze slagen moeten incasseren." De raadsman vroeg op een gegeven moment aan het publiek of het gezicht van het achterwaartse dekolonisatieproces (Bouterse, ... red.) mag meedoen aan de aanstaande verkiezingen. De vraag werd beantwoord met luid applaus en geroep uit de stampvolle zaal in Ocer, gevolgd door "We want Bouta!"

De advocaat zei daarop dat hij ervan overtuigd is dat het NDP-kader de uitgangspunten heeft begrepen. "Als u mij gelijk geeft, zal ik juridisch ook gelijk krijgen." Volgens Kanhai was het onderzoek in het 8 Decemberproces al in 2018 afgerond. "We hebben een brief gestuurd naar het Hof van Justitie met de vraag: 'komt er en veroordeling?'"

Het Hof van Justitie reageerde volgens Kanhai op 6 november met de mededeling dat er op 29 november een beslissing genomen zal worden. Zolang er in hoger beroep geen besluit is genomen, heeft zijn cliënt de status van verdachte.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina