Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Minister laat NDP-propagandabord weghalen

Minister laat NDP-propagandabord weghalen

07/12/2019 06:25 - Ivan Cairo

Het billboard van de NDP dat Onderwijsminister Lilian Ferrier heeft laten verwijderen.

Het billboard van de NDP dat Onderwijsminister Lilian Ferrier heeft laten verwijderen. Foto: Facebook Vijay Chotkan  

PARAMARIBO - Onderwijsminister Lilian Ferrier heeft instructies gegeven dat een billboard van de NDP, dat donderdag was geplaatst bij een lagere school in Saramaccapolder, onmiddellijk wordt verwijderd. Het bord werd geplaatst door jongeren die het politieke en sociale werk van minister Vijay Chotkan ondersteunen

Het billboard werd geplaatst in het kader van de renovatie van de St. Benedictusschool die door de jongeren wordt uitgevoerd. Op het grote bord staan de Surinaamse vlag, het NDP-logo en de tekst: 'Hier werkt #Team Chotkan. Yes, we can do the job'.

"Vandaag op 5 december 2019, kinderdag, zijn de NDP-jongeren van het ressort Saramaccapolder gestart met de complete renovatie van de kleutervleugel van de St. Benedictusschool, een school die valt onder het RK-Bisdom. Deze was in zeer slechte staat", schrijft minister Chotkan op zijn Facebook-pagina.

"Een mooi cadeau aan de kinderen, van de NDP-jongeren", schrijft hij verder. Op zijn pagina staan ook foto's van de werkzaamheden. De overheid voert al decennialang een beleid waarbij partijpolitieke propaganda en -uitingen ver weg worden gehouden van scholen en het onderwijs.

"Ik heb het al aangepakt. Jongeren hebben het in hun enthousiasme gedaan. Het bord wordt weggehaald", reageert minister Ferrier wanneer de redactie van de Ware Tijd haar enkele vragen stelt over deze kwestie. Ze voegt eraan toe dat evenwel niet zonder meer voorbij moet worden gegaan aan het "goede initiatief om met eigen middelen en in hun vrije tijd de kleutervleugel op te knappen".

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina