Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Wateroverlast omgeving AZP wordt opgelost

Wateroverlast omgeving AZP wordt opgelost

07/12/2019 07:47 - Gilliamo Orban

De wateroverlast in het gebied rondom het Academisch Ziekenhuis Paramaribo wordt aangepakt.

De wateroverlast in het gebied rondom het Academisch Ziekenhuis Paramaribo wordt aangepakt. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - De wateroverlast in het gebied rondom het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) zal binnen een jaar voorbij zijn. Het huidige rioleringssysteem van ongeveer elfhonderd meter in de Kernkampweg en de Abraham Samson- en Flustraat wordt nu vervangen door afvoermateriaal met meer capaciteit. Daarnaast zal het pompgemaal verbeterd worden om optimaal te functioneren. In de kleine regentijd van begin december tot eind januari wordt er veel meer neerslag verwacht.

Het bestaande ontwateringsstelsel voldoet niet meer, waardoor de omgeving onder water loopt, zei minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie vrijdag tegen journalisten. Hij oriënteerde zich in de omgeving waar de werkzaamheden plaatsvinden.

Het project is onderdeel van een landelijk infrastructuurprogramma. "Wij zijn gestart om goed gebruik te maken van de overgebleven zonnige dagen", zegt de bewindsman. Volgens hem bezoeken dagelijks ongeveer vijfduizend mensen - patiënten, bezoekers en of werknemers - het ziekenhuis.

Wateroverlast bemoeilijkt de toegang tot het ziekenhuis en ontregelt de ambulancedienst. Chotkan belooft dat de overige riolering schoongemaakt zal worden en dat er nieuwe ontwateringsfaciliteiten worden geïnstalleerd voor de nieuwbouw van het AZP. De riolering in de H.D. Benjaminstraat wordt verbeterd.

Het ministerie wil de parkeersituatie bij het ziekenhuis ordenen. Voetgangers moeten vrijelijk kunnen lopen. Het gaat om de herinrichting van achtduizend vierkante meter aan bermen, voetpaden en parkeerplekken in de omgeving.

Een ondernemer in de omgeving is blij met de aanpak van de ontwatering in het gebied. "Bij normale regenval stroomt het water wel snel weg, maar bij zware regens staat de omgeving lang blank." Hij hoopt dat de werkzaamheden gestaag verlopen, waardoor het project in het geplande tijdbestek afgerond zal worden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina