Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'One shot, one kill' voor 'Bigi Boi'

'One shot, one kill' voor 'Bigi Boi'

08/12/2019 04:15 - Guillano Bruce

'One shot, one kill' voor 'Bigi Boi'

Met deze rechtse hoek in de slotseconden van de vijfde tevens laatste ronde scoorde Jairzinho 'Bigi Boi' Rozenstruik alsnog een knock-out tegen Alistair Overeem. Foto: Foto / Hilarious MMA  

PARAMARIBO - "One shot, one kill", concludeerde Jairzinho Rozenstruik zondagochtend na afloop van zijn gevecht tegen Alistair Overeem zondagochtend. Het leek er lang op dat 'Bigi Boi' het hoofdgevecht tijdens 'UFC on ESPN 7' in de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. op punten zou verliezen. Luttele seconden voordat de bel voor de laatste keer zou luiden, maakte Rozenstruik de partij af, zoals gebruikelijk met een knock-out.

Deze keer niet met links zoals in de vorige partijen, maar wel met een even verwoestende rechtse hoek. Die richtte zoveel schade aan, dat Overeem meteen met een losse lip naar de kleedkamer liep nadat de arbiter het gevecht had gestopt. De in Engeland geboren Nederlander had die wond te danken aan het provoceren van Rozenstruik. "Hij zei dat ik niet op zijn niveau zit", onthulde 'Bigi Boi' na het gevecht. "We zijn allemaal vechters en moeten respect hebben voor mekaar. Maar als je mijn staat van dienst bekijkt en je dat zegt, dan moet het maar zo gebeuren: one shot, one kill."

Rozenstruik had het deze keer wel moeilijker dan tegen zijn vorige tegenstanders. In zijn eerste drie gevechten had hij niet lang nodig om zijn tegenstanders - de Braziliaan Junior Albini, de Amerikaan Allen Crowder en de Wit-Rus Andrei Arlovski - klein te krijgen, maar de 39-jarige Overeem bleek zoals verwacht andere koek. Volgens de verwachtingen poogde hij nagenoeg vanaf het begin de 31-jarige Rozenstruik, naar de vloer te krijgen en daar het gevecht te maken. Dat lukte hem ook, tot twee keer toe, maar Rozenstruik hield zich taai.

In de derde ronde kwam 'Bigi Boi' langzaam terug in de partij, maar het voordeel lag nog steeds bij Overeem die ook toen nog op punten voorstond. Maar met nog vier seconden te gaan deed Bigi Boi met een rechtse hoek het licht uit bij zijn tegenstander. Hij zorgde er ook voor dat er naald en garen aan te pas moet komen om de bovenlip van Overeem opnieuw zijn oorspronkelijke vorm te laten krijgen.

Rozenstruik blijft door dit gevecht ongeslagen in de UFC (4-0) en heeft tot dusver al zijn negen Mixed Martial Arts-partijen gewonnen. Mogelijk krijgt hij door het resultaat van zaterdag binnen niet al te lange tijd ook zijn droomgevecht tegen Francis Ngannou, die bij de zwaargewichten nummer 2 staat op de UFC-ranglijst. In elk geval nam hij de microfoon in handen en zei te hopen dat Ngannou zijn uitdaging accepteert. "Let's give the people a real show", aldus Bigi Boi.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina