Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Pomba en Tijndal winnen 10K Staatsolie Saramacca

Pomba en Tijndal winnen 10K Staatsolie Saramacca

08/12/2019 00:00 - Ricky Wirjosentono

Janiek Pomba wint de Staatsolie 10K zaterdag in Groningen, Saramacca.

Janiek Pomba wint de Staatsolie 10K zaterdag in Groningen, Saramacca. Foto: Ricky Wirjosentono  

GRONINGEN - Nadat Janiek Pomba en Irène Tijndal ruim twee weken geleden de Srefidensi Marathon op hun naam schreven, wonnen zij zaterdag in Groningen ook de Staatsolie 10K-snelloop. De negentienjarige Pomba (AV Pondobasi) pakte bij de mannen de hoofdprijs, terwijl de 49-jarige Tijndal (Shake-off) bij de vrouwen de snelste was.

Pomba klokte een tijd van 35 minuten en 49 seconden. Na hem finishte Bradley Kadosoe (36:01) als runner-up, terwijl Shaquille Pikientio vier seconden later op de derde plek eindigde in het algemeen klassement bij de mannen. 

Tijndal klokte bij de vrouwen een tijd van 48 minuten en 35 seconden. Ilsida Toemere (AV Marwina) finishte als runner-up in 50:01, terwijl twee minuten en vijftien seconden later Sefania Wielzen (SNL) als derde eindigde.

De winnaars in het algemeen klassement (mannen en vrouwen) gingen naar huis met SRD 3.000, terwijl de runner-up SRD 2.000 kreeg en de nummer drie SRD 1.500. In de verschillende leeftijdscategorieën bij zowel de mannen als vrouwen, kreeg de top drie SRD 1.000, SRD 750 en SRD 500.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina