Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ruim verlies Kloof en Ormanspor

Ruim verlies Kloof en Ormanspor

08/12/2019 18:06 - Terence Oosterwolde

Ruim verlies Kloof en Ormanspor

Charlon Kloof (l) probeert Nikola Kalinić van Fenerbahçe af te stoppen. Foto: skor.sozcu  

PARAMARIBO - In de Turkse Süper Ligi had OGM Ormanspor zondag weinig in te brengen in de ontmoeting tegen nummer twee Fenerbahçe. De basketbalploeg van Charlon Kloof holde vanaf de start achter de feiten aan en ging ruim ten onder: 52-85.

Kloof eindigde met zes punten en drie rebounds in bijna 22 minuten. Hij scoorde twee van de vier veldbaskets inclusief één van de twee three-pointers en benutte één van zijn twee vrije worpen. Zijn driepunter maakte hij 38 seconden na de rust en bracht de score op 22-41. De guard had verder twee steals, twee turnovers en twee persoonlijke fouten. Teamgenoot Elmedin Kikanović werd topscorer met zestien punten. Dorukhan Engindeniz eindigde met twaalf.

Fenerbahçe legde de basis voor de overrompeling al vroeg in de eigen Ülker Sports Arena in Istanbul. Kikanović maakte na amper negen seconden nog de eerste basket voor Ormanspor maar daarna was het eenrichtingsverkeer. Nadat het 4-4 was ging Fenerbahçe op een 8-0 run, voordat de eerste quarter met een 24-11 voorsprong werd afgesloten. Bij de rust was het al 41-19. Het werd er in de tweede helft niet beter op voor OGM Ormanspor, dat na drie quarters met 30-64 achterstond. De winnaar scoorde negen three-pointers en had een aantal dunks.

Ormanspor (4-7) is teruggevallen naar de twaalfde plek met vijftien punten uit elf duels. Besiktas (tiende) en Turk Telekom (elfde) hebben evenveel punten en een identieke winst-/verliesstaat. Pinar (9-2) gaat op kop met twintig punten en wordt op de voet gevolgd door Fenerbahçe, eveneens met twintig punten. De resterende zes play-offplaatsen worden achtereenvolgens bezet door Anadolu Efes, Tofas en Bandirma (allen 19), Galatasaray (18), Darussafaka (17) en Gaziantep (16). Bursaspor is negende met zestien punten.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina