Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Surinaamse bodybuilders oppermachtig in Cayenne

Surinaamse bodybuilders winnen alle prijzen in Frans-Guyana

08/12/2019 02:07 - Terence Oosterwolde

Surinaamse bodybuilders winnen alle prijzen in Frans-Guyana

De succesvolle Surinaamse bodybuildingdelegatie na afloop van de Yana Cup. Foto: Muscle Camp  

PARAMARIBO - Suriname heeft de Yana Cup gedomineerd. "We hebben in Frans-Guyana alle prijzen gewonnen, behalve de Men's Physique overall", zegt SBWB-ondervoorzitter Earnie Eenig zondagochtend vroeg tegen de Ware Tijd.

"Mooie prestatie Suriname!!!!!" schreef Muscle Camp op zijn Facebook-pagina na afloop van het First Annual Bodybuilding, Fitness & Body Fitness Championship in Cayenne, Frans-Guyana. De Surinamers bemachtigden de eerste plaats in alle categorieën waaraan zij deelnamen. De Surinaamse Bodybuilding- en Weightliftingbond (SBWB) had dertien participanten afgevaardigd naar deze wedstrijd in Zéphyr. Zij moesten het opnemen tegen deelnemers uit Frans-Guyana, Guadeloupe, Trinidad en Tobago en Haïti.

Nu hij ook aan de Franse kant de hoofdprijs kreeg, geldt Fabian Wehl als de officieuze amateur-bodybuildingkampioen van de Guyana's. Op 15 september schreef hij in eigen land Mr. Suriname op zijn naam en in Guyana won hij op 19 oktober de Stage of Champions. In Zéphyr was Wehl beste in de klasse 85 kilogram en zwaarder en pakte hij daarna de overall-titel. Sergio Holwijn werd tweede in de categorie 85+ kilogram.

In de gewichtsklasse -85 kilogram werd Faizel Pinas winnaar, Rudolph Getrouw tweede, Randal Haakmat derde en Shown Roberts vierde. Op het onderdeel junior bodybuilding waren de eerste en tweede plaats voor Haakmat en Roberts. Muscular Men's Physique werd gewonnen door Pinas, gevolgd door Jermain Wielsen en Fernando Krak. Getrouw en Haakmat waren de besten bij Classic Physique en bij Men's Physique (korter dan 1,78 meter) legde Riandino Josafath beslag op de eerste plek en werd Krak vierde.

Ook bij de vrouwen schitterde Suriname. Roxanne Djarkasi pakte de eerste plek op het onderdeel Bikini short. Landgenote Priscilla Calor won Bikini tall en pakte daarna de overall-titel. Jo Pereira werd eerste op het onderdeel Body Fitness, terwijl Militia Galimo het onderdeel Bikini Wellness op haar naam schreef. In Guyana had Galimo de Bikini Fitness-kroon opgeëist en was Pereira toen vierde geworden.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina