Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • COMMENTAAR: Ongenaakbare Bigi Boi

COMMENTAAR: Ongenaakbare Bigi Boi

09/12/2019 12:00

COMMENTAAR: Ongenaakbare Bigi Boi

 

JAIRZINHO ROZENSTRUIK HEEFT in de nacht van zaterdag op zondag vriend en vijand weer verbaasd. De ongenaakbare 'Bigi Boi' stond in zijn duel met Alistair Overeem op punten achter, maar sloeg zijn tegenstander vier seconden voordat de bel voor de laatste keer zou klinken, knock-out. Zo gaat het vaak in de sport: je denkt dat je de wedstrijd in je zak hebt, maar één moment van onachtzaamheid kan alles op zijn kop zetten. Overeem heeft dat ervaren.

De geweldige rechtse had zo'n kracht, dat de tegenstander van Bigi Boi tegen het canvas vloog en zijn lip uiteengereten werd. De niet al te smakelijke beelden van zijn verwonding gingen de hele wereld over. Als die wereld Jairzinho Rozenstruik nog niet kende, is daar in de nacht van zaterdag op zondag absoluut verandering in gekomen.

Maar men had natuurlijk al kunnen weten dat hij ogenschijnlijk onverslaanbaar is. Zijn negen Mixed Martial Arts-partijen, waarvan vier in de UFC, wist hij allemaal in winst om te zetten. Niet door gewoon tactisch te vechten en te hopen op winst op basis van punten, maar door gewoon iedereen knock-out te slaan. Dat is de ware vechtersmentaliteit waar je bewondering voor moet hebben.

Hij werd getriggerd door een laatdunkende opmerking van zijn in Engeland geboren Nederlandse opponent. "Hij zei dat ik niet op zijn niveau zit", onthulde Bigi Boi na het gevecht. "We zijn allemaal vechters en moeten respect hebben voor mekaar. Maar als je mijn staat van dienst bekijkt en je dat zegt, dan moet het maar zo gebeuren: one shot, one kill."

De prestatie van Rozenstruik moet een stimulans zijn voor iedereen die iets wil bereiken in de sport. Of het nu om martial arts, voetbal, basketbal of dammen gaat: met veel inzet en doorzettingsvermogen kun je je doelen bereiken. Mits je natuurlijk voldoende talent hebt. Maar ook al is dat talent in mindere mate aanwezig, je kunt ouders, vrienden en vriendinnen trots maken met wat je presteert. Daarvoor hoef je geen Jairzinho Rozenstruik te heten.

Het wachten is nu op het volgende gevecht. Als het aan Bigi Boi ligt, wordt zijn volgende slachtoffer Francis Ngannou, de nummer 2 op de UFC-ranglijst voor zwaargewichten. Het is niet vreemd dat - gezien zijn voorgaande partijen - mensen verwachten dat hij ook Ngannou aan zijn zegekar zal binden en daardoor Suriname weer een keertje extra op de kaart zet. Dat zou een hele mooie bijkomstigheid zijn.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina