Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Minister keurt aanvaring tussen korpsen af

Minister keurt aanvaring tussen politie en brandweer af

09/12/2019 09:16 - Jason Pinas

Justitieminister Stuart Getrouw.

Justitieminister Stuart Getrouw. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De minister van Justitie en Politie Stuart Getrouw is niet blij met de wrijving die vrijdag is ontstaan tussen leden van het Regio Bijstandsteam en enkele brandweerlieden. De politiemannen hebben een aantal schoten gelost nadat een bondsvergadering van de brandweer ernstig uit de hand was gelopen.

Bondsvoorzitter John Seedorf zou door boze leden zijn 'gegijzeld' in de vergaderruimte van de hoofdkazerne van de brandweer aan de Verlengde Gemenelandsweg. Hij wilde de vergadering uitstellen, terwijl de leden duidelijkheid wilden over onder meer financiële zaken van de bond. De ingeschakelde politie kon de ontevreden brandweerlieden niet tot andere gedachten brengen en heeft waarschuwingsschoten gelost. "Het is zeer afkeurenswaardig", benadrukt Getrouw over de aanvaring tussen partijen.

Hij durfde op het moment van het interview, vrijdagavond, nog geen waardeoordeel te geven omdat hij dat moment nog geen officiële rapportage had. De bewindsman zegt dat hij de aanleiding van de ruzie bij de brandweerbond niet kent. "Het valt buiten mijn competentie. Ik mag me niet bemoeien met interne bondsaangelegenheden." Hij heeft als minister daarom ervoor gezorgd dat het bondsbestuur altijd werd betrokken bij besprekingen over de problemen van de dienst. Communicatie is volgens hem de enige manier waarop de wrijving kan worden opgelost. Hij zal binnenkort met partijen praten over deze kwestie.

Getrouw kan zich niet terugvinden in de kritiek vanuit de gemeenschap alsof de zwaarbewapende politiemannen onnodig zouden hebben geschoten. "Het is gemakkelijk om vanuit een afstand kritiek te leveren. Het kan onmogelijk zijn dat de politie al schietend naar binnen is gegaan. Er wordt gesproken over weerloze burgers maar de mannen hebben niet gericht geschoten. De wet verbiedt waarschuwingsschoten niet. Laten we ophouden om opruiend bezig te zijn. We moeten juist ernaar toewerken dat de rust tussen beide korpsen terugkomt."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina