Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ngannou reageert op uitdaging ‘Bigi Boi’

Ngannou reageert op uitdaging ‘Bigi Boi’

09/12/2019 22:23 - Guillano Bruce

Francis Ngannou.

Francis Ngannou. Foto: Getty Images  

PARAMARIBO - Hij heeft zijn deel gedaan, zijn droomtegenstander lijkt er zin in te hebben en dus is het nu afwachten tot de UFC groen licht geeft. Dankzij een vierde opeenvolgende knock-out in de Ultimate Fighting Championship is Jairzinho Rozenstruik nu erg dichtbij een droomgevecht met Francis Ngannou.

Nadat hij zaterdagnacht Alistair Overeem tot zijn vierde k.o.-slachtoffer maakte, herhaalde 'Bigi Boi' zijn wens om tegen Ngannou uit te komen. "Ik wil ergens in april of maart terug zijn en wil graag vechten deze grote enge man Ngannou", zei Rozenstruik in de Octagon in de Capital One Arena in Washington D.C. terwijl hij zich via de camera tot Ngannou richtte. "Dus als je luistert: ik hoop dat je dit gevecht accepteert. Laten we de mensen een echte show geven!"

Even later antwoorde de Fransman via Twitter: "Ik heb je gehoord babayga. Je hebt duidelijk gemaakt wat je wilt. En ook nog gefeliciteerd met de overwinning." Ngannou verwijst met de roepnaam 'babayga' naar John Wick, de action/thriller waarin de hoofdrolspeler, een meedogenloze huurmoordenaar die uit is op wraak, de naam 'babayga' krijgt van de Russische maffia. Dat betekent in het Russisch boeman of 'boeboelaas'.

Wordt Ngannou nu al bang van Rozenstruik? Dat is niet duidelijk. Immers, de Fransman is zelf ook geen watje aangezien hij tweede staat op de zwaargewichtranglijst van de UFC ('Bigi Boi' is veertiende) en er geruchten de ronde doen dat potentiële tegenstanders hem de afgelopen maanden bewust uit de weg gingen.

Ngannou heeft, mede om die reden, al zeven maanden niet gevochten. Maar, zoals blijkt uit de bijnaam die hij van de Fransman kreeg heeft 'Bigi Boi' zo te zien al veel indruk op hem gemaakt. Immers, Ngannou hoorde bij de miljoenen mensen over de hele wereld die zagen hoe het hoofdgevecht van 'UFC on ESPN 7' afliep.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina