Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • BOG heeft nieuwe directeur

Nieuwe directeur BOG noemt samenwerken noodzakelijk

09/12/2019 03:04 - Van onze redactie

Directeur Cleopatra Jessurun van Volksgezondheid (l) en de nieuwe directeur van het BOG, Minouche Bromet.

Directeur Cleopatra Jessurun van Volksgezondheid (l) en de nieuwe directeur van het BOG, Minouche Bromet. Foto: NII  

PARAMARIBO - Minouche Bromet, de nieuwe directeur van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG), benadrukt dat samenwerken noodzakelijk is om successen te boeken als nationaal instituut in de preventieve gezondheidszorg. Het ministerie van Volksgezondheid heeft Bromet op 2 december benoemd, meldt het NII. Gelijk hierna heeft zij kennisgemaakt met het personeel.

"Als je snel wilt gaan, ga alleen. Als je ver wilt komen, ga samen", zei Bromet bij haar kennismaking met de medewerkers. Ze rekent op een goede en nauwe samenwerking met het totale team van het BOG om dit instituut tot grotere hoogte te brengen.

Inmiddels heeft de nieuwe directeur zich goed laten informeren over de stand van zaken bij het BOG; zij weetwaar de schoen knelt. Bromet is geen onbekende in de gezondheidszorg. Zij heeft jarenlang haar krachten gegeven aan het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Ze ziet deze functie als een nieuwe uitdaging.

Volgens het NII is in augustus een sollicitatieoproep geplaatst door het ministerie van Volksgezondheid. Cleopatra Jessurun, directeur van het ministerie, zegt dat vijf kandidaten belangstelling voor de functie hebben getoond en na een strenge en kundige procedure kwam Bromet als beste uit de bus.

Het ministerie heeft grote plannen voor het BOG. Deze plannen zullen in een later stadium, na een gedachtewisseling met alle belanghebbenden in de sector, deel uitmaken van een structureel duurzaam beleid, aldus het NII. Jessurun rekent erop dat Bromet een goede job zal klaren.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina