Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Permanente controlepost backtrackroute

Permanente controlepost backtrack

09/12/2019 04:23 - Jason Pinas

Boothouders bij de backtrackroute in Nickerie.

Boothouders bij de backtrackroute in Nickerie. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De chaos die lange tijd heerste bij de backtrackroute in Nickerie is vanaf vrijdag voor een belangrijk deel verholpen. Met de ingebruikname van permanente controleposten aan Surinaamse zijde is er volgens minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie beter zicht op wie het land binnenkomt en wat er gebeurt in dat gebied.

De bewindsman stelt dat naast de politie er douaniers, medewerkers van het Bureau Openbare Gezondheidszorg en de militaire politie aanwezig zullen zijn om een oogje in het zeil te houden. Getrouw: "Ik heb een paar maanden terug gezegd dat de permanente controle vóór eind van het jaar een feit wordt. Het voorwerk was niet gemakkelijk, maar we hebben het gerealiseerd." 

Het is volgens Getrouw de bedoeling dat het gebied rond Apoera binnenkort ook permanente politiecontrole krijgt. De bewindsman zegt dat de bewakingsposten op zich hebben laten wachten omdat een aantal zaken gerealiseerd moesten worden. Onder meer voor administratieve zaken was veel tijd nodig.

Vanuit de politieposten wordt gecontroleerd op personen- en goederenverkeer vanuit Guyana. "Het gaat om de totale rust en veiligheid die we moeten waarborgen in Nickerie. Ik denk daarbij ook aan grensoverschrijdende criminaliteit. Dit is pas het begin maar naarmate de tijd verstrijkt gaan we aanscherpen", zegt Getrouw. 

Hij zegt dat er vervolggesprekken moeten komen met zijn collega van Guyana om vast te stellen welke goederen en hoeveel daarvan zonder vergunning ingevoerd mogen worden. Daarnaast wil de bewindsman een politionele samenwerkingsovereenkomst met de Guyanezen. "Eigenlijk zijn we wat Guyana betreft laat, maar we willen ook een uitleveringsverdrag."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina