Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Heethoofdige verdachte smeekt om kans

Heethoofdige verdachte smeekt om kans

10/12/2019 06:24 - Van onze redactie

Heethoofdige verdachte smeekt om kans

 

PARAMARIBO - Silvano V. heeft maandag bakzeil gehaald bij rechter Cynthia Valstein-Montnor. Hij probeerde de zware mishandeling van zijn collega goed te praten, maar zowel de magistraat als officier van justitie Bibian Tjin Liep Shie hadden duidelijk geen begrip voor zijn uitleg. De verdachte draaide om de feiten heen maar is na een poos tot orde geroepen door de rechter.

"U hoeft me geen kans te vragen. Je hebt hulp nodig. Je bent te agressief en als je niet ermee kan omgaan ga je hier blijven komen", kreeg Silvano V. te horen toen hij Valstein smeekte om door de vingers te kijken. Ze wees hem erop dat hij mede door zijn houding niet voor het eerst in de beklaagdenbank zat.

De verdachte beweert dat er een oude vete was tussen hem en het slachtoffer. De twee werken samen in een bandenzaak, maar waarom ze het eerder aan de stok kregen kon Silvano V. niet duidelijk maken."Un ben abi wan trobi na fesi. Hij kwam voor me staan met een schuine tas om zijn schouder en ik werd bang", gaf hij als reden voor zijn daad.

Silvano V. pakte daarop een koevoet en sloeg het slachtoffer keihard op zijn hoofd. De verdachte koos het hazenpad nadat zijn collega bewusteloos neerviel. Uit het medisch rapport blijkt dat het slachtoffer een wond van zes centimeter en een schedel­fractuur aan de slag overhield. De rechter: "U mag God dankbaar zijn. Want hij kon echt doodgaan."

De officier van justitie wees erop dat de verdachte niet de waarheid vertelt. Een getui­ge die door de politie is gehoord, verklaarde dat het slachtoffer niets heeft gedaan. "Uw collega's zeggen dat je een heethoofd bent en de andere man is heel rustig. Je krijgt steeds ruzie met de anderen. Je vraagt om een kans maar je hebt hem geen kans gegeven", merkte Tjin Liep Shie op. De zaak is uitgesteld naar 13 januari. Op die dag wordt het slachtoffer gehoord.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina