Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Scholen Latour worden opgeknapt

Scholen Latour worden opgeknapt

10/12/2019 19:51 - Naomi Hoever

Assembleevoorzitter Jenny Geerlings-Simons zegt dat er wetgeving moet komen over de staat waarin scholen moeten verkeren.

Assembleevoorzitter Jenny Geerlings-Simons zegt dat er wetgeving moet komen over de staat waarin scholen moeten verkeren. Foto: dWT  

PARAMARIBO - Zestien basisscholen en de havo-school in het ressort Latour zullen een facelift krijgen. De onderwijsinstellingen krijgen allemaal een was- en schilderbeurt en de daken, lokalen en toiletgroepen zullen worden aangepakt. Het comité 'Teri den skoro fu Latour' heeft dit bewerkstelligd met ondersteuning van de regering.

De ministeries van Handel, Industrie en Toerisme; Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en Financiën ondersteunen dit project. Er is SRD 10 miljoen uitgetrokken om de renovatie van de scholen uit te voeren. De voorzitter van de sub-afdeling Latour van de NDP, Paul Lank, zegt dat ondernemer Henrie Klas van H&R Development ernaar streeft om het project in februari 2020 te voltooien.

Lank zegt dat het idee voor renovatie van de scholen ontstond door de situatie op de Verita School vorig jaar. Daar bleek dat fecaliën op het erf terechtkwamen doordat de toiletafvoerbuizen lekkages hadden. Dit was het moment waarop het comité onder leiding van Dennis Snip ontstond.

Assembleevoorzitter Jenny Geerlings-Simons zei dinsdag bij de lancering van het renovatieproject dat er wetgeving moet komen over de staat waarin scholen moeten verkeren. Onder de aanwezigen bevonden zich ook de DNA-leden Rosselie Cotino en Daniella Sumter.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina