Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kater Karma meest gestreamd

Kater Karma meest gestreamd

11/12/2019 21:59 - Shanavon Arsomedjo

Kater Karma

Kater Karma Foto: Facebook Kater Karma  

PARAMARIBO - Met een luisterdichtheid van meer dan 100.000 is Kater Karma de afgelopen drie maanden de meest beluisterde artiest van TrackDrip. Dit maakte Giovanni Ravenberg, ceo van het streamingsplatform dinsdag tijdens een persconferentie bekend. De artiest kreeg hiervoor een cheque ter waarde van 366,72 US dollar uitgereikt van MC Vuure. Met hem bezetten Jaidew Changoer, King Koyeba, GTS en Damaru de top-5 van meest gestreamde artiesten van TrackDrip.

Kater Karma, die in het begin heel erg sceptisch was over de muziek streamingsplatform, was uiteindelijk ontzettend blij. "Ik vind het een grote stap om dit bedrag binnen drie maanden te behalen. Als meer mensen achter onze muziek staan, gaan we ook meer verdienen", zegt hij tevreden.  Zelf is hij niet verbaasd dat hij de meest gestreamde artiest is, omdat hij weet hoe groot zijn fanbase is.

De artiest, bekend om zijn lied 'Queen', werkt aan nieuwe muziek. Wanneer die af is, zal het ook op het platform te beluisteren zijn. Damaru, noemt het een hoogtepunt dat artiesten eindelijk ook op deze manier kunnen verdienen. "De eerste betaling is voor mij een motivatie om verder te gaan, ik hoop ook voor mijn collega's." Waar Damaru graag verandering in zou willen zien, is de bescherming van Surinaamse muziek en een oplossing voor de auteursrechtenproblematiek.

Over dit vraagstuk gaf minister Stephen Tsang van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme zelf antwoord. "In maart van dit jaar hebben wij een sessie gehad met de artiesten en heb ze aangehoord. Wij zijn nu drukdoende de naburige rechten te maken en invulling te geven aan de wet intellectuele eigendommen", zegt Tsang. Hij geeft verder aan dat het ministerie voortdurend bezig is ondersteuning te bieden aan artiesten en hen te registreren, zodat zij 'bankable' worden.

De minister juicht de komst van Trackdrip heel erg toe. Hij zal samen met dit platform en het ministerie van Buitenlandse zaken kijken welke mogelijkheden er zijn om Surinaamse artiesten te maken tot toeristische ambassadeurs. "Want er is bewezen dat samenwerken mogelijk is in de private sector", zegt de minister.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina