Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bestuursdienst RO stapt uit Fiso

Bestuursdienst RO stapt uit Fiso

12/12/2019 22:34

Minister Edgar Dikan van RO (midden) samen met het bestuur van de Algemene Bond Personeel Regionale Ontwikkeling.

Minister Edgar Dikan van RO (midden) samen met het bestuur van de Algemene Bond Personeel Regionale Ontwikkeling. Foto: NII  

PARAMARIBO - De lonen van ambtenaren bij de bestuursdienst zullen worden losgekoppeld van het Functie Informatie Systeem van de Overheid (Fiso). Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het bestuur van de Algemene Bond Personeel Regionale Ontwikkeling (BPRO) laten weten dat de Raad van Ministers (RvM) het voorstel daartoe inmiddels heeft goedgekeurd.

De minister en de bond zullen gezamenlijk nagaan hoe er invulling zal worden gegeven aan de uittreding uit het Fiso. Er zijn concrete afspraken gemaakt over het inlopen van achterstanden in de bevordering van bestuursambtenaren, en over over de wijze waarop het personeel zal worden voorzien van uniforme werkkleding. Het NII maakt donderdag hier melding van in een persbericht.

Het vakbondsbestuur en de departementsleiding hebben vorderingen geboekt bij de oplossing van andere vraagstukken die de bond aan de orde had gesteld. De delegatie van de vakbond bestond uit: Glenn Swamipersad (voorzitter), Rudolgo Palmtak (secretaris), Johannes Avianko (penningmeester) en Merlin Meiland. Het bondsbestuur zal de leden binnenkort informeren over de bereikte resultaten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen