Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Sekswerker staat terecht voor brute daden

Commerciële sekswerker staat terecht voor brute daden

12/12/2019 03:16 - Van onze redactie

Commerciële sekswerker staat terecht voor brute daden

 

PARAMARIBO - Malaika B. had woensdag niets te zeggen nadat een getuige gedetailleerde verklaringen tegen haar had afgelegd. Met aandacht luisterde ze vanuit de beklaagdenbank naar de verklaring van het slachtoffer. De vrouw, een commerciële sekswerker, staat terecht voor poging tot moord, poging tot doodslag en zware mishandeling.

Het slachtoffer vertelde dat ze op 22 september aan de Hoogestraat stond te praten met een vriendin. Op een gegeven moment kwam Malaika B. aanlopen. Ze was samen met enkele andere personen. "Ik wilde me terugtrekken, omdat ze een paar dagen daarvoor in een ruzie was verwikkeld met degene tot wie ik op dat moment sprak", vertelde de vrouw in het Engels, bijgestaan door een tolk die naar het Nederlands vertaalde.

Uit vrees dat de verdachte weer in een gevecht zou raken met haar gesprekspartner, wilde de vrouw zich dus terugtrekken. Ze merkte echter tot haar verbazing dat Malaika B. op haar afliep. De vrouw werd omsingeld door de overige personen met wie de verdachte op haar afkwam, kennelijk om te voorkomen dat ze zou wegvluchten.

'Boss her down' schreeuwde een van de groepsleden naar de verdachte. De vrouw kon zien dat Malaika B. een mes bij zich had, waarvan ze zich ook nog de kleur van het heft kan herinneren. "Ze begon me te steken met het mes. Ik probeerde het uit haar hand te krijgen", vertelde de vrouw. In die worsteling liep ze een aantal snijverwondingen op in haar gezicht, aan haar pols en handen.

Op de vraag van de rechter waarom Malaika B. dit zou hebben gedaan, zei het slachtoffer dat ze de verdachte eerder samen met haar zoon zag in een winkelcentrum waar commerciële sekswerkers zich veelal ophouden. Ze waarschuwde hem om voorzichtig te zijn omdat ze had vernomen dat Malaika B. hiv-geïnfecteerd zou zijn.

De verdachte zou haar daarna tijdens een ontmoeting hebben gezegd dat ze had gehoord wat ze die dag tegen haar zoon had gezegd, maar dat het al te laat is omdat de twee al seks hebben gehad.

Advocaat Rosana Pindon, die de verdachte juridisch bijstaat, vroeg aan de vrouw of ze ervan op de hoogte is dat haar zoon de verdachte enkele dagen voordat ze werd belaagd, met de platte kant van een houwer had bewerkt. "Ik heb dat wel gehoord, maar weet het niet zeker", zei de vrouw daarop. De zaak wordt op 8 januari verder behandeld. Malaika B. blijft nu nog aangehouden.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina