Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Woordenstrijd advocaat en OM over verdachte

Woordenstrijd advocaat en OM over handelingen verdachte

12/12/2019 18:23 - Van onze redactie

Woordenstrijd advocaat en OM over handelingen verdachte

 

PARAMARIBO - Advocaat Raoul Lobo heeft woensdag alles uit de kast gehaald om de rechter ertoe te bewegen zijn cliënt op vrije voeten te krijgen. Hij maakte gebruik van literatuur en jurisprudentie om zijn argumenten te onderbouwen, maar rechter Maureen Dayala was niet te vermurwen en zei dat ze niet voldoende overtuigd is geraakt van wat Lobo naar voren bracht.

Ze besloot om de verdere behandeling van de zaak uit te stellen en gelastte verdere aanhouding van de verdachte. Alessandra S. heeft haar partner eind vorig jaar in een hotel aan de Gonggrijpstraat messteken toegebracht waaraan hij is bezweken. Een getuige die de verdachte van haar salon kent, zegt dat Alessandra er vaker langsliep om haar nagels te doen.

Ze heeft op zeker twee momenten meegemaakt dat de vrouw onheus werd behandeld door haar partner. De ene keer begaf hij zich naar de plek om haar op te halen. "Hij kwam naar binnen, slingerde heel wat benamingen naar haar toe en stootte haar naar buiten."

In het andere geval bood Alessandra kleding te koop aan in de salon. Er waren op dat moment ook enkele mannelijke cliënten aan wie ze wees dat ze ook kleding voor hen had. De partner van de vrouw kwam de salon binnengelopen, werd woest en begon haar te stoten en te slaan terwijl hij zei: "Je bent zeker bezig jezelf te verkopen!"

Volgens de getuige heeft ze het koppel vaker samen gezien. Ze zag de verdachte eens met littekens in haar gezicht en vroeg hoe dat kwam, waarop de vrouw zei dat ze was gevallen. Op een vraag van de rechter waarom ze denkt dat Alessandra S. de relatie voortzette, zei de getuige: "Omdat ze van hem hield, denk ik."

De raadsman van de verdachte beroept zich op noodweer en noodweerexces. Lobo liet duidelijk merken dat hij alles behalve gecharmeerd is van de verklaringen die het Openbaar Ministerie (OM) heeft opgevoerd. Het feit dat de vrouw een mes bij zich had voor ze de man op die bewuste dag ging ontmoeten, is voor het OM een teken dat ze zich ervan bewust was wat er kon gebeuren.

Lobo wierp op dat de partner eerst heeft gestoken wat volgens hem de handeling van zijn cliënt rechtvaardigt. Hij noemde ook de 'psychische overgang' van zijn cliënt. De raadsman moest op sommige momenten tot bedaren gebracht worden door de rechter, omdat hij suggereerde dat de vervolging de literatuur niet kent en zich beter moet inlezen.

Lobo haalde aan dat uit verklaringen van familieleden van zijn cliënt naar voren is gekomen dat de vrouw de relatie al had beëindigd. De man weigerde zich echter daarbij neer te leggen. Officier van Justitie Astrid Niamat houdt vast aan wat het OM eerder naar voren heeft gebracht. "Mevrouw de rechter, de verdachte heeft de man ontmoet met een mes in haar tas. Een beroep op noodweerexces geldt hier dus absoluut niet!", zei Niamat met nadruk.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina