Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Acht jaar celstraf voor misbruik stiefdochtertje

Acht jaar celstraf voor misbruik stiefdochtertje

13/12/2019 16:41 - Van onze redactie

Acht jaar celstraf voor misbruik stiefdochtertje

 

PARAMARIBO - Rechter Lydia Ravenberg heeft Peter N. donderdag acht jaar celstraf opgelegd voor ontucht met zijn stiefdochtertje. De man heeft het nu tienjarige meisje tussen 2014 en 2018 regelmatig gedwongen tot seks en andere intieme handelingen. Hij gebruikte geweld en heeft het meisje ook met de dood bedreigd als ze haar moeder hierover zou vertellen.

Het meisje heeft verklaard dat N. haar in haar slaapkamer heeft misbruikt. Hij drukte hij haar mond dicht met zijn hand, zodat ze niet kon schreeuwen. Haar broertje sliep in hetzelfde bed, maar heeft niets gemerkt.  Ook de moeder wist van niets ondanks het gat in de muur waardoor zij vanuit haar slaapkamer in de kamer van de kinderen kon kijken.

De advocaat van de verdachte had eerder aan de rechter gevraagd om het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk te verklaren. Toen de rechter haar vonnis voorlas, probeerde Peter N. haar via zijn tolk in de rede te vallen. De rechter wees hem terecht en zei dat hij geen gelegenheid meer heeft tot praten, omdat het onderzoek reeds is afgesloten.

"Als hij zo doorgaat stuur ik hem terug en spreek ik geen vonnis uit", zei ze op strenge toon via de tolk aan de verdachte. Peter N. bleef ontkennen, maar dat mocht niet baten. De rechter ging mee met de strafeis van het OM van acht jaar onvoorwaardelijke straf.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina