Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Bigi Boi’ reageert op ‘disrespect’ Ngannou

‘Bigi Boi’ reageert op ‘disrespect’ Ngannou

13/12/2019 15:17 - Guillano Bruce

Jairzinho 'Bigi Boi' Rozenstruik (r) en Francis Ngannou (l) treffen elkaar op 28 maart in Columbus, Ohio.

Jairzinho 'Bigi Boi' Rozenstruik (r) en Francis Ngannou (l) treffen elkaar op 28 maart in Columbus, Ohio. Foto: MMA DNA  

PARAMARIBO - Jairzinho Rozenstruik gaat binnenkort weer hard aan de slag. Donderdag werd 'Bigi Boi' namelijk meegedeeld dat hij zijn droomgevecht krijgt. De 31-jarige Surinaamse Mixed Martial Arts-vechter komt op 28 maart uit tegen de twee jaar oudere Francis Ngannou tijdens UFC Fight Night 171 in de Nationwide Arena in Columbus, Ohio.

Rozenstruik kijkt er enthousiast naar uit, vooral vanwege een reactie die Ngannou enkele dagen geleden gaf over het laatste gevecht van de Surinamer. De Fransman redeneerde dat Rozenstruik het vooral van geluk moet hebben. "Hij zei dat hij onder de indruk is van hoeveel geluk ik heb. Dat wil zeggen: hij 'disrespect' me nu al. Wat ik doe, respecteert hij niet en daar gaat hij voor betalen", luidt de duidelijke boodschap van Rozenstruik naar Ngannou.

Sinds hij in december vorig jaar bij de UFC tekende, herhaalde Rozenstruik een paar keer dat hij graag tegen de Fransman van Kameroense komaf wilde uitkomen. Zondag deed hij dat weer na zijn overwinning op de Nederlander Alistair Overeem. Zijn wens gaat nu dus in vervulling. Zowel 'Bigi Boi' als 'The Predator' staat in de UFC bekend om hun knock-outs. Rozenstruik won al zijn vier partijen op knock-out (ko), terwijl Ngannou negen gevechten won waarvan acht middels ko De Fransman verloor twee partijen.

Beide vechters staan momenteel in de top vijf op de ranglijst van de zwaargewichtdivisie: Rozenstruik staat sinds woensdag op een gedeelde vijfde plaats met de Amerikaan Derrick Lewis, terwijl Ngannou nummer twee is. De Amerikaan Daniel Cormier is de nummer 1-uitdager. 'Bigi Boi' zette vrijdag tijdens zijn gebruikelijke persconferentie bij Rooftop Ramada zijn handtekening onder het contract voor zijn gevecht tegen Ngannou.

Wint hij die partij ook op ko, wat dan zijn vijfde knock-out in de UFC zal worden, dan is een titelgevecht niet meer ver weg. De kans is dan groot dat Rozenstruik daarna uitkomt tegen de Amerikaanse titelhouder Stipe Miocic of diens landgenoot Cormier. De twee komen volgend jaar voor de derde keer tegen elkaar uit.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina