Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Saamhorigheid en vrede moeten centraal staan’

‘Saamhorigheid en vrede moeten centraal staan’

13/12/2019 00:00 - Amanda Palis

Gastvrouw Ingrid Bouterse-Waldring (r) en Clairy Linger.

Gastvrouw Ingrid Bouterse-Waldring (r) en Clairy Linger. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Er heerste een feestelijke kerstsfeer in de tuin van het presidentieel paleis, onder de ongeveer 1100 seniorenburgers van verschillende buurten en tehuizen. “Elk jaar wordt deze kerstviering speciaal voor u georganiseerd. December staat bekend als feestmaand, familiemaand, maar vooral saamhorigheid en vrede staan centraal”, zei gastvrouw Ingrid Bouterse-Waldring in haar toespraak.

De first lady benadrukt het belang van eenheid en tolerantie en zegt dat vooral vrede in het hart belangrijk is. "Vrede en harmonie zijn zaken waarop wij trots mogen zijn. Men zegt altijd trots dat wij vrede exporteren en dat doen wij met u", sprak zij tot haar gasten. "We moeten blijven samenwerken om onze reputatie als vredelievend land te behouden en tolerant blijven omgaan met elkaars cultuur, geloof en etnische afkomst."

Het Bureau van de First Lady organiseerde voor de tiende keer een kerstviering voor seniorenburgers. Op het programma stonden toneel, zang en dans. Zo waren er optredens van het Vrouwenkoor Maranatha en de dansgroep van de Indonesische ambassade. "Ik heb vooral genoten van het muzikale optreden en het gebed en ik hoop dat de kerstviering voor de senioren blijft. Ik ben blij dat er aan ons wordt gedacht en dat wij ook worden gewaardeerd", zei een seniorenburger die uit volle borst meezong op de muziek van de Militaire kapel.

"Ik ben blij dat wij iets kunnen doen voor deze bigisma, want ook zij verdienen wat vertier", zei Bouterse-Waldring. Zij voorzag de senioren ook van een voedselpakket. "Zonder donaties van verschillende mensen en bedrijven en de vrijwilligers was deze kerstviering niet mogelijk en ik ben hen vreselijk dankbaar voor de ondersteuning."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina