Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Staatsolie investeert in drinkwater Saramacca

Staatsolie investeert in drinkwater Saramacca

13/12/2019 18:03

Staatolies algemeen directeur Rudolf Elias en SWM-directeur Marlon Oosterling doen de traditionele besprenkeling bij de start van het waterleidingproject in de Gangaram Pandayweg, Saramacca.

Staatolies algemeen directeur Rudolf Elias en SWM-directeur Marlon Oosterling doen de traditionele besprenkeling bij de start van het waterleidingproject in de Gangaram Pandayweg, Saramacca. Foto: Staatsolie  

PARAMARIBO - Staatsolie investeert in de drinkwatervoorziening van tachtig huishoudens in de Gangaram Pandayweg, Saramacca. Dit project, dat door de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) wordt uitgevoerd, omvat de aanleg van waterleidingbuizen met een totale lengte van ongeveer 26 kilometer, meldt het bedrijf in een persbericht.

Na voltooiing van de aanleg van de hoofdleiding, zullen de huishoudens van de Gangaram Pandayweg op het waterleidingnet van SWM aangesloten kunnen worden. Met dit project draagt Staatsolie ertoe bij dat de bewoners toegang krijgen tot veilig en schoon drinkwater. In de huidige situatie zijn zij aangewezen op regen- en/of putwater of waterdistributie door SWM.

Staatsolie bestaat 39 jaar op vrijdag en luidt zijn veertigjarig jubileum in. Met de financiering van het waterleidingproject geeft Staatsolie terug aan de gemeenschap van Saramacca, in het bijzonder de bewoners van de Gangaram Pandayweg. De ondersteuning past volgens Staatsolie in het beleid om meer te investeren in gemeenschappen waar het bedrijf werkt.

Staatsolies olievelden liggen in het district Saramacca en een groot deel van de productieactiviteiten vinden vanaf de start van Staatsolie plaats in het gebied waarvan de Gangaram Pandayweg de toegangsweg is.

Het bedrijf ligt al jaren in de clinch met de landbouwers van het gebied. Zij vinden dat Staatsolie verantwoordelijk is voor verstoring van de waterhuishouding in hun werkgebied. Zij hebben zich gebundeld in het Boerencollectief Wayambo- en Gangaram Pandayweg, dat het bedrijf voor de rechter heeft gesleept.

Staatsolie is al 39 jaar het bewijs dat Surinamers, met vertrouwen in eigen kunnen, in staat zijn om grote prestaties te leveren, aldus het persbericht. "Mede dankzij de sympathie en ondersteuning van de samenleving, ook in tijden waarin het niet meezat, is Staatsolie in de afgelopen 39 jaren gegroeid en nu groter en sterker dan ooit tevoren."

Het vertrouwen van de samenleving in het bedrijf bleek concreet bij de uitgifte van obligaties in 2010 en 2015, aldus het persbericht. "Duizenden Surinamers hebben met de aankoop van obligaties geïnvesteerd in de verdere groei van Staatsolie, waarbij wij onze rente- en terugbetalingsverplichtingen steeds zijn nagekomen."

De toekomst van Staatsolie ziet er volgens het bedrijf bijzonder mooi uit, met de ontwikkelingen op het gebied van energie, goud en de zoektocht naar olie. "Er zal wederom een obligatielening worden uitgegeven, waarbij de huidige obligatiehouders ook in de gelegenheid zullen worden gesteld om te participeren. Het streven is om de uitgifte reeds in het eerste kwartaal 2020 te doen. Meer informatie over de nieuwe obligatie-uitgifte wordt in de komende weken gegeven."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina