Registreren | Inloggen       Colofon
  •  

COLUMN: Wayne

20/12/2019 14:00 - PS

Philomena Bijlhout

Philomena Bijlhout  

Recent stond ik bij de drive-through van een bekende fastfoodketen aan het Kerkplein om een ijsje te kopen. Ik keek recht in het gezicht van Wayne Telgt, wiens afbeelding gigagroot is aangebracht op de achterkant van een propagandabusje van de NPS. “Damn, you‘re looking good bro. Je gaat nog een mooie toekomst tegemoet”, dacht ik. “En wat zullen er veel verleidingen zijn”, glipte het door mijn hoofd. Maar dat hoort erbij als je politieke ambities hebt en bekend wordt. Twee dagen later was het raak. Ik ben nog steeds van slag van het appje. ‘Wayne Telgt is aangehouden vanwege seksueel molest van een zestienjarige’. Intussen is zijn aanhouding met dertig dagen verlengd en als ik mijn bron mag geloven, ziet het er niet goed uit. Hoe nu verder?

Het lijkt mij onwaarschijnlijk dat de NDP hierachter zit, zoals wordt beweerd. De ouders van deze jonge vrouw zullen toch niet haar leven opofferen voor politiek gewin van die partij? Ik denk niet dat zij Monica Lewinsky-achtige toestanden willen voor de rest van hun dochters leven. Waar ik het wel over wil hebben, is het verantwoordelijkheidsbesef van mannen en vrouwen die een politiek ambt ambiëren. Acteren in het publieke domein. Dat maakt van u publiek bezit. U wordt een rolmodel waarbij alles wat u doet of nalaat het label XXXL meekrijgt. Daar is een hoog moreel bewustzijn aan verbonden.

Zorg dus dat u niet chantabel bent. Geen jointjes rookt buiten de beslotenheid van uw slaapkamer. Zonder alcohol op deelneemt aan het verkeer. Zich niet bemoeit met familie en vrienden uit het criminele circuit, want dat maakt u verdacht. Inlichtingendiensten houden alles in de gaten en luisteren af dat het een lieve lust is. Weet ook dat u honing heeft aan uw kont en iedereen u spannend vindt. Bekendheid, beeldschoon zijn en rijkdom hebben een keerzijde met veel negatieve gevolgen. Zoals nu het geval van Wayne. Een jonge, knappe, slimme, politicus, vader en adonis.

We zijn allemaal jongvolwassenen geweest en weten dus ook hoe we eens verliefd raakten op de juf, dokter of een slimme intellectueel. De hormonen gierden door ons lijf. Weet u nog hoe uw seksuele ontwikkeling verliep tussen de twaalf en achttien jaar? Zodra de puberteit zich aandient, worden seksuele gevoelens prominenter. Uit oud onderzoek in Nederland van de Rutger Stichting blijkt dat de seksuele ontwikkeling vier fases doorloopt. Tongzoenen, voelen en strelen, naakt vrijen en dan al heel gauw de fase van de geslachtsgemeenschap. De gemiddelde leeftijd voor de eerste keer was indertijd 16,7 jaar. Jongeren worden verliefd, voelen zich mooi, koketteren en dagen uit. Allemaal normaal voor die leeftijd en hun seksuele vorming. Dan kan het dus dat je verliefd wordt op een oudere man of vrouw. En je mag, want je bent nog jong.

Maar van de volwassene in kwestie verwacht ik beheersing en volwassenheid om elke verleiding van een minderjarige te weerstaan. Die treft geen blaam. En met de verkiezingen in aantocht is extra alertheid geboden want elke partij doet mee om te winnen. Het is een keiharde strijd zonder aanzien des persoons. Er worden strategieën uitgestippeld om partijen en heel gericht personen te elimineren. Het is geen spelletje Stratego dat men speelt. Ga dus voor uzelf na of u werkelijk in die porseleinen kast en dat ivoren torentje wilt wonen. Uw leven wilt opofferen en volgens de hoogste principes kunt functioneren. Want zo is het wel. Voor nu kijk ik uit naar de verklaring van Wayne zelf.

bijlhoutdwt@hotmail.com

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina