Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verdachte Braziliaanse rover bekent feiten

Verdachte Braziliaanse rover bekent feiten

23/12/2019 00:00 - Ivan Cairo

Verdachte Braziliaanse rover bekent feiten

 

PARAMARIBO - De Braziliaan Romario S. alias Pikin Boi die de afgelopen week door de politie in het Marowijnegebied is aangehouden, was betrokken bij de recente roofovervallen in Oost-Suriname waarbij doden zijn gevallen onder slachtoffers. Hij heeft een bekentenis afgelegd, zegt korpschef Roberto Prade tegen de Ware Tijd.

Romario S. is na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Circa twee dagen voordat hij werd opgepakt tijdens een gezamenlijke actie van het Arrestatie Team van de politie en commando's van het Nationaal Leger, was de man al aangehouden door medewerkers van een securitybedrijf in het achterland. Hij zag echter kans te ontvluchten.

"De uiteindelijke aanhouding heeft de politie gedaan na een opgezette val. Hij heeft intussen het een en ander bekend", zegt Prade. De politie houdt er rekening mee dat deze verdachte mogelijk de leider van de roversbende is. "Hij heeft dat nog niet aangegeven, maar wel dat hij actief betrokken was bij het geheel", aldus de korpschef.

Bij de arrestatie is wapentuig bij de verdachte in beslag genomen: twee vuistvuurwapens en een zwaar automatisch geweer met munitie. Uit andere bron wordt vernomen dat de politie intussen meerdere verdachten in beeld heeft gebracht en aan hun opsporing en aanhouding werkt. Rechercheurs van de afdeling Kapitale Delicten zijn bezig met het onderzoek.

In november circuleerde een filmpje van enkele mannen die op Braziliaanse muziek dansten en mogelijk een geslaagde beroving vierden. De mannen droegen kogelwerende vesten en schoten met hun machinegeweren in de grond, terwijl ze met elkaar dansten. Er is geen bevestiging dat het gaat om de gezochte bende die actief is in Marowijne.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina