Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ziekenhuis Wanica stapvoets openen

Ziekenhuis Wanica stapvoets openen

24/12/2019 05:54 - Beta Debidien

Het in aanbouw zijnde Wanica Ziekenhuis.

Het in aanbouw zijnde Wanica Ziekenhuis. Foto: NII  

NICKERIE - Het ziekenhuis in Wanica wordt in januari opgeleverd. “We willen eind januari of begin februari stapsgewijs opengaan. Alvast worden een huisartsenpost en een apotheek neergezet waarna het ziekenhuis langzamerhand uit de horizon zal verrijzen”, zegt minister Antoine Elias van Volksgezondheid.

Ook in Sophia's Lust en aan de Wanicastraat heeft de Stichting Staatsziekenfonds huisartsenposten geopend. De patiënten kunnen er terecht van vijf uur 's middags tot zeven uur 's ochtends. De minister verwacht dat hiermee de druk op de Spoedeisende Hulp van het AZP zal afnemen.

Elias zegt dat met behulp van de Islamitische Ontwikkelingsbank en het Bedrijf Geneesmiddelenvoorziening in Suriname een plan is opgesteld voor goede medicijnvoorziening in het land. "We geven toe dat er hierin stagnatie is geweest, maar er is altijd een alternatief."

Het nieuwe beddenhuis-noord van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo wordt binnen niet al te lange tijd in gebruik genomen. Zuid is recent geopend. Dan zijn er nog de fasen oost en west. Elias belooft dat de klachten over slechte accommodatie in het ziekenhuis, die volgens hem terecht zijn, spoedig niet meer gehoord zullen worden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina