Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Veel kerstkindjes geboren

Veel kerstkindjes geboren

28/12/2019 05:33 - Amanda Palis

’s Lands Hospitaal heeft zijn streven van duizend geboorten in 2019 al in november gehaald. Het ziekenhuis noteerde tot vrijdag 3.389 baby’s en verwacht er nog meer vóór het eind van het jaar.

’s Lands Hospitaal heeft zijn streven van duizend geboorten in 2019 al in november gehaald. Het ziekenhuis noteerde tot vrijdag 3.389 baby’s en verwacht er nog meer vóór het eind van het jaar. Foto: Facebook 's Lands Hospitaal  

PARAMARIBO - In het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), Diakonessenhuis, ’s Lands Hospitaal, Sint Vincentius Ziekenhuis en Mungra Medisch Centrum (MMC) in Nickerie zijn op de twee kerstdagen 47 kinderen geboren, in totaal 25 meisjes en vijftien jongens.

's Lands Hospitaal heeft de primeur, want daar zag de eerste kerstbaby al twaalf minuten na middernacht het levenslicht. Er volgden die dag nog twaalf baby's en op tweede kerstdag zijn er opnieuw twaalf kinderen geboren. "Onze verpleegkundigen hebben een hele drukke kerstperiode achter de rug", vertelt verpleegkundig directeur Suze Holband. Met dit aantal staat dit ziekenhuis met stip op nummer één.

Tweede is geworden AZP met negen, gevolgd door Diakononessenhuis met zes, het St. Vincentius Ziekenhuis met vijf en tot slot het MMC met twee kindjes. Het AZP registreerde op eerste kerstdag vier baby's, van elk geslacht twee. Op tweede kerstdag werden vijf kinderen in dit ziekenhuis geboren, van wie drie meisjes. Het ziekenhuis registreerde ten opzichte van vorig jaar een stijging in het aantal geboorten.

In het Diakonessenhuis zijn er zes baby's geboren: drie jongens en drie meisjes. "De bevallingen zijn allemaal vlot verlopen en de ouders voelen zich immens gezegend met de komst van hun kind", zegt zorgmanager Jane Graanoogst-Burleson. De geboortecijfers verschillen volgens haar niet veel van die in 2018.

Het Sint Vincentius Ziekenhuis noteerde vier jongetjes en een meisje. "We hebben een prinsesje tussen de prinsen gehad. Alles is heel prima verlopen. De ouders en kindjes hebben ook een leuk aandenken gehad van onze directeur", zegt verloskundige Nina Khoenkhoen. Het ziekenhuis heeft voor 2019 tot nu toe 1.557 baby's geregistreerd. "Vorig jaar hebben we de 1.600 bereikt en we vermoeden dat het dit jaar hetzelfde zal zijn."

In het Mungra Medisch Centrum in Nickerie zijn er twee baby's geboren op eerste kerstdag. "De bevallingen zijn heel vlot verlopen en de ouders die al kinderen hadden - zijn heel blij met de komst van hun baby", zegt verpleegkundig directeur Jenny Pelswijk. Zij spreekt van een stijging van het aantal geboorten. Vorig jaar waren er 407 bevallingen in het MMC, nu zijn het er al 432.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina