Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Dancell Leter subliem in zege Jacksonville College

Dancell Leter subliem in zege Jacksonville College

05/01/2020 01:01 - Terence Oosterwolde

Dancell Leter subliem in zege Jacksonville College

Dancell Leter registreerde al zijn negende double-double in dertien duels. Foto: Jay Neal  

PARAMARIBO - Met zijn negende double-double van het seizoen was Dancell Leter opnieuw cruciaal voor Jacksonville College. De Surinaamse basketballer leidde The Jaguars vrijdagavond met 24 punten en vijftien rebounds naar de 100-86 overwinning op Paris Junior College.

In Paris, Texas beleefde Leter tegen The Dragons een uiterst effenciënte wedstrijd. Hij scoorde elf van zijn dertien schoten, benutte twee van de drie vrije worpen, had vier assists en één blok in 31 minuten. De Surinamer stond tot nu toe alle dertien wedstrijden in de basis en heeft seizoengemiddelden van 15,3 punten, 12,1 rebounds, 2,1 assists, 1,7 steals en 1,1 bloks.

Ook op 27 december - de laatste wedstrijd van 2019 - had Leter dubbele cijfers in twee statistische categorieën: elf punten en zestien rebounds. Verder was hij tegen Houston Gladiators (105-94) goed voor twee steals en één blok. Voor Jaguars, dat in de eigen Curtis Carroll Field House speelde, was het de tweede winst dit seizoen op Houston. Op 4 november waren The Gladiators al met 98-75 verslagen.

Jacksonville College, dat tegen Paris Junior College de eerste zege op een Region XIV-tegenstander behaalde, speelt ook maandag tegen een opponent uit dezelfde conference. Navarro College, voor wie Leters neef Gavin Kensmil in 2018-2019 heeft gespeeld, komt namelijk op bezoek. The Jaguars hebben een 8-5 winst-/verliesstaat, inclusief 1-3 tegen Region XIV-tegenstanders.

Yamill Wip en Lee College gingen vrijdagavond met 79-93 ten onder tegen Panola College, dat bij de rust al met 49-35 leidde. Wip, die op de bank begon, had een sterke game. Hij maakte vier van de acht three-pointers, één van de twee veldbaskets en benutte al zijn vier vrije worpen. Hij eindigde daardoor met achttien punten en had ook één rebound.

Lee College staat voor het seizoen op tien zeges en vijf nederlagen inclusief 1-3 in Region XIV. Maandag zijn The Runnin' Rebels in de eigen Lee College Sports Arena gastheer van Trinity Valley Community College. De tegenstander staat op een 9-5 winst-verliesstaat, waarbij in de conference drie van de vier wedstrijden zijn gewonnen.

Seward County Community College, waarvoor de Surinaamse basketbalster Cyarah Kensmil uitkomt, zegevierde zaterdagavond met 66-62 over Coffeyville Community College. Voor The Red Ravens was het de eerste nederlaag dit seizoen in de eigen Nellis Hall. Vanda Cuamba leidde Lady Saints met negentien punten. Seward ontvangt woensdag in The Green House Independence Community College.

Nadat hij donderdag de vorige partij miste, bleek Gavin Kensmil voldoende hersteld van zijn blessure om zaterdagavond te spelen tegen de University of New Orleans Privateers. In de UNO Lakefront Arena scoorde hij vijf van zijn zeven veldbaskets en eindigde hij met tien punten in zeventien minuten voor Stephen F. Austin State University, dat met 87-68 zegevierde.

Kensmil, die zijn beide vrije worpen miste, had verder zes rebounds, één blok en één steal. Kevin Harris (21 punten), Roti Ware en Cameron Johnson (elk 14) en John Comeaux (12) scoorden ook in dubbele cijfers voor The Lumberjacks. SFA (13-2 inclusief 3-0 in de Southland Conference) probeert woensdagavond in het eigen William R. Johnson Coliseum tegen Texas A&M - Corpus Christi ongeslagen thuis te blijven. Dit seizoen zijn tot nu toe alle zes home games gewonnen.

Surinamer Roché Grootfaam incasseerde met Utah State University de tweede opeenvolgende nederlaag. Dat was niet eerder gebeurd sinds de ploeg onder leiding staat van coach Craig Smith. De bezoekende San Diego State University, als nummer dertien gerangschikt, was met 77-68 sterker en blijft ongeslagen (15-0/4-0 Mountain West Conference). The Aztecs hadden de voorgaande twee duels tegen Utah verloren.

Het verlies was het eerste dit seizoen voor The Aggies in het eigen Dee Glen Smith Spectrum waar de voorgaande acht duels in winst waren omgezet. Voor 10.017 toeschouwers waren Sam Merrill (26 punten) en Neemias Queta (15 punten en game-high 14 rebounds) de enige thuisspelers in dubbele cijfers. Justin Bean, die nummer één in de VS was met 183 rebounds, kwam tot slechts vier. Utah State (13-4/2-2 Mountain West Conference) speelt dinsdag tegen Airforce Academy. 

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina