Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Pomba en Tijndal heersen ook op Bigi Broki Waka

Pomba en Tijndal heersen ook op Bigi Broki Waka

05/01/2020 12:17 - Ricky Wirjosentono

Janiek Pomba (midden) wordt geflankeerd door Lionel D'Andrade (rechts) en Shaquille Pikintio. Pomba won zondag voor het eerst de Bigi Broki Waka.

Janiek Pomba (midden) wordt geflankeerd door Lionel D'Andrade (rechts) en Shaquille Pikintio. Pomba won zondag voor het eerst de Bigi Broki Waka. Foto: Ricky Wirjosentono  

PARAMARIBO - Janiek Pomba en Irène Tijndal hebben zondag de tienkilometerhardloopwedstrijd, onderdeel van de Bigi Broki Waka, gewonnen. Pomba deed dat in 36 minuten en één seconde, terwijl Tijndal de vrouwenrace won in 49:14.

"Ik had het niet verwacht", reageerde Pomba na afloop. "Vorig jaar was ik als zesde geëindigd en de concurrentie was deze keer toch wel groot." Pomba en Tijndal wisten in november 2019 ook de Srefidensi Marathon op hun naam te schrijven. "Het wordt sowieso een goed jaar", voorspelt de negentienjarige Pomba. Vijfvoudig winnaar Lionel D'Andrade van Guyana moest zondag genoegen nemen met de tweede plek in 36:38. Shaquille Pikintio eindigde als derde in 37:38.

Tijndal dankt God voor de winst. "Ik kende de overige deelnemers niet en heb op mijn eigen kracht de 10K gedaan. Ik dank de Almachtige voor de kracht en gezondheid. Hij heeft mij geholpen met alles", aldus Tijndal. Bij de vrouwen was de tweede plek voor Angela Assang uit Hong Kong in 50:25, terwijl Eva Decaluwé derde werd in 50:28.

De winnaars van de 10K kregen van de organiserende stichting Bigi Broki Waka SRD 2.000, de nummers twee SRD 1.500 en de nummers drie SRD 1.000. Voor de topdrie van de 5K was er SRD 1.000, SRD 750 en SRD 500 gereserveerd. Aan de trimloop, de grote trekpleister van de zeventiende Bigi Broki Waka over de Jules Wijdenboschbrug, hebben meer dan 5.500 man meegedaan.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina