Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Abop en NPS: 'Haatzaaiing via sociale media'

Abop constateert etnische haatzaaiing op sociale media

07/01/2020 00:00 - Naomi Hoever

Abop constateert etnische haatzaaiing op sociale media

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - ABOP constateert dat de discussies op sociale media steeds feller worden. “Vooral het aantal racistische reacties verbaast ons. Dit zijn geen mensen die hun vaderland liefhebben”, schrijft de partij in een persbericht.

De partij van Ronnie Brunswijk roept op om de verkiezingen in te gaan als volwassenen. "Als broeders en zusters, die een andere politieke visie hebben, maar altijd bereid zijn om te praten. Jammer genoeg constateert Abop een toename van haatvolle retoriek in de samenleving. Wij betreuren dit enorm."

Volgens de geel-zwarte partij wordt de samenleving geconfronteerd met talloze fakereacties - voornamelijk op nieuwsberichten - die bedoeld zijn om de publieke opinie te beïnvloeden. "Terwijl wij allemaal hetzelfde volkslied zingen en onder dezelfde vlag onze eed afleggen, worden Surinamers rioolratten genoemd en voor vijanden en landverraders uitgemaakt, indien zij een andere mening of zienswijze hebben."

De partij vraagt iedereen om zich te gedragen als geciviliseerde burgers en de verkiezingen in te gaan als volwassenen. "Als broeders en zusters, die een andere politieke visie hebben, maar altijd bereid zijn om te praten", stelt de partij verder.

Ook aan de NPS gaan de aanvallen op sociale media niet voorbij. Voorzitter Gregory Rusland: "Het moment waarop er iets over de partij geplaatst wordt, is er een vaste groep met fake accounts die negatieve reacties geeft. Misschien volgt deze groep sociale media intensief." Volgens Rusland zijn deze personen ingehuurd door "sommige" politieke partijen. "Dit alles komt eenmaal mee met sociale media. We proberen zaken positief te benaderen. Negatieve reacties verwijderen wij meestal."

Het persbericht van de Abop is gebaseerd op een mini-onderzoek, zegt hoofdbestuurslid Marinus Bee aan de krant. "Er zijn heel veel fake accounts op sociale media die mensen in de samenleving opjutten tegen elkaar. Wij hebben gezegd dat wij een beroep willen doen op andere politieke partijen voordat het te laat is. Wij roepen op tot het voeren van een verkiezingscampagne in eenheid, zonder haat."

De voorzitters van de VHP en Pertjajah Luhur hebben niet gereageerd op vragen van de Ware Tijd over dit onderwerp.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina