Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Drugskoeriers komen terug op eerdere verklaringen

Drugskoeriers komen terug op eerdere verklaringen

07/01/2020 06:11 - Van onze redactie

Drugskoeriers komen terug op eerdere verklaringen

 

PARAMARIBO - “Ik ken deze man niet. Ik heb dat nooit bij de politie gezegd”, verklaarde Rinette S. maandag voor rechter Maureen Dayala, die duidelijk verbaasd opkeek van deze ommezwaai. Ook officier van justitie Shanta Mahadew kon haar oren nauwelijks geloven.

Rinette S. bedoelde met "deze man" Sureshkumar B. alias Tolah over wie zij en haar man, Jason S., eerder hadden verklaard dat hij hen 600 gram cocaïne had gegeven om naar het buitenland te smokkelen. Ze werden echter op 25 september vorig jaar op de Johan Adolf Pengel luchthaven betrapt en noemden vrijwel direct Sureshkumar als verstrekker.

Maar bij confrontatie met hem bij de politie is het echtpaar teruggekomen op de verklaring, kennelijk uit vrees voor een wraakactie. Door de gedetailleerde verklaringen en aanwijzingen van de twee is Sureshkumar wel aangehouden en opgesloten als verdachte, maar hij ontkent elke betrokkenheid. "Ik ken deze mensen niet", zei hij kort.

Rinette S. zei aan de rechter dat de verstrekker "een creoolse man" is. Haar echtgenoot en medeverdachte Jason S. beweerde dat hij is mishandeld door de politie en daardoor "zomaar dingen heeft gezegd; ik was niet bang voor Tolah, maar voor de politie."

Dayala wees de verdachten erop dat ze het zichzelf moeilijker maken door om de feiten heen te draaien. "Alles staat in het dossier. U hebt ook bij de rechter-commissaris deze verklaringen afgelegd? U hebt al die tijd dus niet de waarheid verteld?" De verdachten bleven erbij dat zij 'Tolah' niet kenden. Op 3 februari komt de officier van justitie aan het woord.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina