Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Tiende double-double Leter

Tiende double-double Leter

07/01/2020 17:17 - Terence Oosterwolde

Tiende double-double Leter

Dancell Leter blijft goede zaken doen voor Jacksonville College. Foto: Jay Neal  

PARAMARIBO - Dancell Leter blijft sterk presteren in de junior-college-basketbalcompetitie in de Verenigde Staten (NJCAA). De Surinamer kwam maandagavond tot een indrukwekkende double-double: zeventien punten en een 'game-high' van zestien rebounds.

Voor Leter, die gemiddelden heeft van 15,4 punten en 12,4 rebounds, is het al de tiende keer dit seizoen dat hij dubbele cijfers registreert in twee statistische categorieën. Hij scoorde zeven van de zestien veldbaskets, miste zijn beide three-pointers, maar benutte wel alle drie vrije worpen. In een team-high van 37 minuten had hij een game-high van elf defensive rebounds en vijf aanvalsrebounds. Verder kwam hij tot twee assists, één blok en had hij nul turnovers.

Met deze stats had Leter een dikke vinger in de pap in de 77-68 overwinning van Jacksonville College (9-5) op het bezoekende Navarro College (9-7). In de eigen Curtis Carroll Field House stond Jaguars bij de rust met 38-31 voor. Nicholas Gazelas leidde Jacksonville met 22 punten, Lamarcus Donahue had er elf. De overwinning van Jaguars op Navarro College was de tweede opeenvolgende op een Region XIV-tegenstander. Woensdag wacht de uitwedstrijd tegen het ongeslagen Tyler Junior College (12-0).

Lee College met Yamill Wip speelde maandag de zestiende wedstrijd van het seizoen tegen Region XIV-tegenstander Trinity Valley Community College. De ploeg ging in de eigen Lee College Sports Arena met 66-74 ten onder na een 33-40 achterstand. Wip eindigde met drie punten en twee rebounds. Hij scoorde één van de twee three-pointers, miste beide veldbaskets en vier vrije worpen. Lee College (10-6 inclusief 1-4 in Region XIV) speelt woensdagavond uit tegen Kilgore College (13-2/5-1).

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina