Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Donderdag verkiezingen op Sint-Maarten

Donderdag verkiezingen op Sint-Maarten

08/01/2020 22:47

Donderdag verkiezingen op Sint-Maarten

 

PHILIPSBURG - Op donderdag mogen 23.130 mensen - een kleine 220 meer dan bij de laatste verkiezingen in 2018 - op Sint-Maarten naar de stembus. Ze kunnen stemmen op een van de 111 kandidaten van zeven partijen die strijden om vijftien zetels in het parlement.

De uitslag zal dit keer verrassender zijn dan bij voorgaande verkiezingen, omdat de grootste stemmentrekker, Theo Heyliger van United People's Party (UP), een van de grootste partijen van Sint- Maarten, zich uit de actieve politiek heeft teruggetrokken. Ook de populaire nummer twee, Franklin Meyers, doet niet mee.

Heyliger en Meyers waren in 2018 samen nog goed voor 1.700 stemmen voor de UP, die nu wordt geleid door de van de United St. Maarten Party (USp) overgelopen Rolando Brison. Hij haalde in 2018 slechts 278 stemmen. De regering van Sint-Maarten heeft geen internationale verkiezingswaarnemers uitgenodigd. Caribisch Netwerk

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina