Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Ik heb geen belangstelling voor zo’n jong kind’

Verdachte: ‘Ik heb geen belangstelling voor zo’n jong kind’

08/01/2020 04:17 - Van onze redactie

Verdachte: ‘Ik heb geen belangstelling voor zo’n jong kind’

 

PARAMARIBO - Ontuchtverdachte André K. heeft een bittere nasmaak overgehouden aan zijn periode in de gevangenis. Hij zou tussen 2016 en 2018 meerdere malen seks hebben gehad met de toen zevenjarige stiefdochter van zijn zoon en moest daarvoor drie maanden in voorarrest zitten.

De zestigplusser is nu al een tijdje op vrije voeten, maar heeft nog steeds nare herinneringen aan die tijd. "De mensen zetten dat kind aan om mij te bezwaren. Dit overkomt mij voor het eerst in mijn leven. Na leki wan dagu mi ben de ini a strafu; dri mun langa", vertelde hij.

André K. is dinsdag gehoord door rechter Duncan Nanhoe. Hoewel meerdere getuigen belastende verklaringen tegen hem hebben afgelegd, blijft de man erbij dat hij de handelingen niet heeft gepleegd.

De jongste zoon van André K. heeft misbruik van het meisje voor het eerst kenbaar gemaakt. Omdat hij samen met het slachtoffer in een kamer sliep, zag de jongen hoe het kind seksueel werd misbruikt door een oom.

De klokkenluider gaf dit door aan André K. "Ik heb de moeder en de overige familieleden op de hoogte gesteld en ik ben zelf naar de politie gegaan om mijn deel van het verhaal te vertellen. Ik vind het vreemd dat ik nu plotseling verdachte ben geworden. Ik heb dat kind nooit aangeraakt."

Opvallend is dat het zevenjarige kind tijdens het vooronderzoek zelf heeft aangegeven dat ze is betast door André K. Het slachtoffer heeft ook gezegd dat de verdachte seks met haar heeft gehad. André K.: "Ik heb het niet gedaan. Ik heb geen belangstelling voor zo'n jong kind."

Hij heeft wel toegegeven dat hij seksueel getinte grapjes maakte wanneer hij het slachtoffer en de overige kleinkinderen stuurde om te baden. Hij blijft erbij dat het meisje wordt geïnstrueerd om de verklaringen tegen hem af te leggen. De zaak is voor requisitoir uitgesteld naar 3 maart.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina