Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Pijnlijke nederlaag voor Kensmil en SFA

Pijnlijke nederlaag voor Kensmil en SFA

09/01/2020 03:03 - Terence Oosterwolde

Pijnlijke nederlaag voor Kensmil en SFA

Gavin Kensmil (l) vecht om een 'loose ball' met een tegenstander. Foto: Arkansas State Athletics  

PARAMARIBO - Ondanks een stat line van tien punten, vier rebounds, vier assists, twee steals en één blok, heeft Gavin Kensmil een bittere pil moeten slikken. Voor eigen publiek verloor Stephen F. Austin State University woensdag namelijk pijnlijk van bezoekende Texas A&M - Corpus Christi: 72-73.

De 822 supporters in het William R. Johnson Coliseum in Nacogdoches, Texas zagen The Lumberjacks voor het eerst dit seizoen ten onder gaan in eigen huis (8-1). Het betekende ook het eerste verlies tegen een Southland Conference-tegenstander (3-1). Voor het seizoen staat SFA op 13-3.

Kensmil begon in de basis bij The Lumberjacks, die tegen The Islanders aankeken tegen een 30-39 achterstand bij de rust. Hij speelde dertig minuten, maakte vier van de zeven veldbaskets en benutte twee van de drie vrije worpen. Drie van zijn vier rebounds waren aanvallende rebounds.

De Surinamer sloot de eerste helft af zonder punten nadat hij zijn beide doelpogingen miste. Zijn eerste basket kwam na anderhalve minuut in de tweede helft (34-39) en volgde na een steal van hem. Met 10:50 dunkte hij tijdens een fastbreak zijn tweede basket binnen (52-58).

Zijn enige blok registreerde hij met 8:45, waarna hij met 7:48 uit een lay-up scoorde (55-61), maar de bonus-vrije-worp miste. Na zijn tweede dunk was de stand 62-64 met 4:38 te gaan. Kensmil benutte twee vrije worpen met 3:05 en bracht SFA aan de leiding: 67-66.

De laatste voorsprong voor The Lumberjacks (69-68) kwam na twee vrije worpen van topscorer Kevon Harris (24 punten) met 2:41. The Islanders maakten daarna vijf punten op rij in 38 seconden, inclusief hun tiende three-pointer, en kwamen op 73-69 met 1:51.

Na een tweede steal van Kensmil benutte Roti Ware twee vrije worpen met 21 seconden, waarmee hij de stand op 72-73 bracht. Zeven seconden daarna beging Texas A&M een turnover, maar door missers van Harris en John Comeaux in de bucket haade SFA daar geen profijt uit.

Volgende partij van The Lumberjacks wordt de uitwedstrijd van 15 januari in Conway, Arkansas tegen University of Central Arkansas. The Bears, die woensdag ook verloren (78-86 van University of New Orleans), hebben een 4-12 winst-/verliesstaat inclusief 3-2 in Southland Conference.

Ook Dancell Leter had geen succes. Met Jacksonville College (9-6/2-4) werd woensdag ruim verloren van de ongeslagen Tyler Junior College (13-0): 75-107. Leter had een mindere wedstrijd. In zestien minuten kwam hij tot negen punten, vier rebounds, één assist en één block. Hij scoorde twee van de zes shots en benutte vijf van de zes vrije worpen.

Seward County Community College (11-3/6-0) van Cyarah Kensmil zegevierde met 73-54 over de bezoekende Independence Community College. Lee College (10-7/1-5) met Yamill Wip ging met 73-92 ten onder tegen Kilgore College. Jacksonville, Lee en Seward komen zaterdag weer in actie.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina