Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Sisa Agi getroffen door beroerte

Sisa Agi getroffen door beroerte

09/01/2020 20:34 - Naomi Hoever

'Sisa Agi' is halfzijdig verlamd en praat moeizaam, ze doet daarom een beroep op cultuurminnend Suriname om haar te ondersteunen.

'Sisa Agi' is halfzijdig verlamd en praat moeizaam, ze doet daarom een beroep op cultuurminnend Suriname om haar te ondersteunen. Foto: dWT  

PARAMARIBO - Voormalige zangeres Agnes Nagi beter bekend als ‘Sisa Agie’ is getroffen door een beroerte. De eens zo befaamde artiest die vooral in 1994 grote hits scoorde, is opgenomen in het zorgcentrum Libi Makandra.

Begin november vorig jaar werd de 57-jarige vrouw onwel op het verjaardagsfeestje van haar kleinzoon, en werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd middels een scan een hersenbloeding vastgesteld. Nagi had hoge bloeddruk.

Ze heeft ongeveer drie weken in het ziekenhuis gelegen, maar tot herstel kwam het niet, want zij blijkt verlamd aan haar rechterzijde en praat nu moeilijk. Haar situatie is zodanig dat ze volledig is aangewezen op zorg.

Het Staatsziekenfonds (SZF) dekt een groot deel van de kosten hiervoor, maar voor fysiotherapie moet de familie zelf betalen. Aan de hand van het herstel bepaalt het SZF of de zorgvergoeding wordt verlengd.

"Ik kreeg sondevoeding en kon niet meer praten. Nu gaat het praten moeizaam", blikt zij in gesprek met de Ware Tijd emotioneel terug op haar ziekenhuisopname. De vrouw treurt dat zij haar dagen op deze manier moet doorbrengen en doet een beroep op cultuurminnend Suriname om haar te ondersteunen.

"Ik wil mijn twee zonen niet belasten met mijn zorg, want zij hebben ook hun eigen leven. Vanaf mijn ziekbed hebben zij volledig voor de kosten opgedraaid. Op een bepaald moment raakt het geld ook op. Dan wordt het stukken moeilijker. Ik ben nu volledig hulpbehoevend.

Zij laat duidelijk merken dat ze ervan baalt om nu afhankelijk van anderen te zijn. Nagi verwierf bekendheid met haar songs 'Faluma en 'Ba pinda' met de kaskawiformatie Ai Sa Si. De band kreeg voor deze songs een gouden plaat. Het lied 'Faluma' is toen gekocht door Alison Hinds van Square One uit Barbados.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen