Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nationale Alliantie wint verkiezingen Sint-Maarten

Nationale Alliantie wint verkiezingen Sint-Maarten

10/01/2020 19:05

Nationale Alliantie wint verkiezingen Sint-Maarten

Foto: FB National Alliance St. Maarten  

PHILIPSBURG - De sociaaldemocratische partij National Alliance (NA) heeft de verkiezingen op Sint-Maarten gewonnen, melden lokale media. De partij krijgt zes van de vijftien zetels in het parlement.

De National Alliance, geleid door premier Sylveria Jacobs, kreeg bijna 4.700 stemmen. Op het eiland wonen ongeveer 42.000 mensen. In totaal deden er zeven partijen mee.

De Verenigde Democraten, United Democrats (UD) zijn de grote verliezers van de verkiezingen die donderdag werden gehouden op het Bovenwindse eiland. De partij moet zes zetels inleveren en houdt er nog één over. Bij de vorige verkiezingen in 2018 kreeg de partij de meeste zetels. Met vier zetels is de United People's Party (UPP) de tweede grootste partij geworden. United Sint-Maarten Party en Party for Progress hebben beide twee zetels gewonnen.

Het was de negende keer in tien jaar tijd dat de inwoners van Sint-Maarten naar de stembus gingen. 59 procent van de stemgerechtigden op het eiland bracht donderdag hun stem uit. Dat is het laagste opkomstpercentage dat Sint-Maarten ooit heeft gehad. NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina