Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Duizend kilo drugs vernietigd

Duizend kilo drugs vernietigd

11/01/2020 07:09 - Gilliamo Orban

De politie heeft vrijdag duizen kilo drugs verbrand te Kraka.

De politie heeft vrijdag duizen kilo drugs verbrand te Kraka. Foto: www.politie.sr  

PARAMARIBO - De politie heeft vrijdag duizend kilo drugs verbrand te Kraka in het district Para. Het grootste deel hiervan is de 855 kilogram cocaïne die op 27 december is onderschept op de Jules Sedneyhaven. Het overige deel dat ook is vernietigd bestaat uit onder andere cocaïne en yami die eerder in 2019 in beslag zijn genomen.

"Er is een bepaald beleid bij justitie dat als we een grote drugsvangst hebben zoals die van 855 kilo, dat we de partij zo snel mogelijk vernietigd willen zien. Met drugs wordt er veel geld verdiend en als je zulke grote hoeveelheden hebt, kunnen sommige mensen mogelijk rare ideeën krijgen", zegt politiewoordvoerder Humphrey Naarden.

In januari vorig jaar had de politie ook al een grote hoeveelheid drugs vernietigd, namelijk ruim 2300 kilogram. Die was kort daarvoor ook op de Sedneyhaven onderschept. De grooste drugspartij die ooit op de haven in beslag is genomen.

In de 855 kilogram-drugszaak zijn er onlangs nog drie mannen aangehouden. Na hun voorgeleiding zijn ze in verzekering gesteld. Ook deze verdachten werken op de haven, een van hen is bedrijfsrechercheur. Eerder werden Chequille K., Gerge B. en Marlon T. aangehouden en in verzekering gesteld.

De drugs zijn onderschept door leden van de Narcotica Brigade in samenwerking met de Port Controle Unit, de Narcotic Intelligence Unit en de Honden Brigade. De cocaïne was verborgen in de bovenzijde van een vriescontainer. Daardoor was het mogelijk om de drugs te verstoppen tussen de originele en de valse bovenzijde.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina